İstanbul'dan gelen turistler Edirne'nin umudu

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Alamut, İstanbul'un çeşitli ilçe belediyelerince düzenlenen günübirlik Edirne gezilerinin, esnafa ekonomik kriz ortamında, biraz olsun rahatlık sağladığını bildirdi.

     Alamut, havaların ısınması ve baharın gelmesiyle birlikte, İstanbul'dan çeşitli ilçe belediyelerinden Edirne'ye günübirlik turlar yapıldığını bildirdi.
     Hafta sonları kente gelen tur otobüslerinin sayısının 40-50'yi bulduğunu belirten Alamut, ''Edirne esnafı, turlarla gelen turistlerin sayesinde ekonomik krizin getirdiği olumsuzlukları biraz olsun atlatıyor. Özellikle bu konuda Mustafa Sarıgül'e, Bayrampaşa, Silivri ve diğer belediyelerin başkanlarına teşekkür ediyorum. Sarıgül'ü önümüzdeki günlerde Edirne'ye davet edip, kentimizi tanıtıp, görüşme yapacağız'' dedi.
     Alamut, iç turizmde görülen olumlu tablonun sürmesi ve daha da gelişmesi için Edirne Belediyesine ve esnafa görevler düştüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:
     ''Edirne Belediyesi denetimlerini sıklaştırıp, esnafın yasaların belirttiği hükümlere uygun hijyende sahip ürün üretme ve hizmet sunmasını sağlamalıdır. Lokanta, restoran, köfteci, ciğerci ve diğer gıda satışı olan yerlerde fiyat tarifeleri mutlaka bulundurulmalı. Esnaf, yanında çalıştırdığı kişinin, kıyafeti, tıraşı, temizliği konularına özen göstermelidir. Aşırı fiyatla eşya veya gıda maddesi satışının önlenip, kalitenin artırılması şarttır. Böylece, turizmde daha güzel günlere gidebiliriz.''
     Alamut, turistlerin yoğun olarak bulundukları yerlerdeki tarihi eser ve diğer alanların temiz ve bakımlı olması, seyyar satış yapanların ısrarcı davranışlardan uzak tutulması ve dilencilere karşıda dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.