Işte, Bağbozumu Şenlikleri'nin sürprizi

Işte, Bağbozumu Şenlikleri'nin sürprizi

Ilimizde yarın başlayacak ve iki gün boyunca çeşitli aktivite, panel, sergi ve konserlerle kutlanacak olan, 1. Uluslararası Kırklareli-Yayla Bolluk Bereket ve Hasat Günleri’nin en büyük sürprizi açıklandı.

Edinilen bilgilere göre bu sürprizin ise uzun zamandır Kırklarelililer tarafından beklenen patentli köfte olduğu belirtildi. Daha önce Kırklareli köftesini markalaştırmak için patent alma çalışmalarını sürdüren ilimiz Lokantacılar Esnaf Odası’nın, yapılan çalışmalar sonucunda Kırklareli köftesine patent aldığı ve bunun bağ bozumu şenliklerinde halkımıza açıklanacağı bildirildi.

Kırklareli’nde artık bir sektör olan köftecilik, ilimiz halkının yanısıra buraya gelen yerli ve yabancı tursitlerin de damak zevki haline geldi. Sanatçılardan, bürokratlara kadar her kesim ve meslekten Kırklareli’ye gelen insanlar, buradan Kırklareli Köftesi yemeden asla gitmediklerini zaman zaman verdikleri beyanlarda dile getiriyorlar.

Şehrimizde 70’e yakın işletme ve buralarda 200’den fazla çalışanın olduğu köftecilik sektöründe günlük tüketim 1,5 tona yaklaşıyor. Yapılan başvuru ve çalışmalar sonucunda, artık patentli hale gelen Kırklareli köftesinin ilk kez, Yayla Meydanı’nda yapılacak olan bağ bozumu şenliklerinde halkımıza duyurulacağı ve katılımcılara ikram edileceği belirtildi.