İşte Basri'nin son numarası

İşte Basri'nin son numarası

Duyarlı bir okurumuzun, gazetemize göndermiş olduğu açıklama oldukça dikkatleri çekiyor. Okurumuz, Vekaletlerde hiyerarşik yapıyı bozacak uygulamaların çalışma barışını ve ahengini bozacağını önemle vurgulayarak, Kırklareli Belediyesi’ndeki idari sorunları gündeme getiriyor.

Okuyucumuz, Kırklareli Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürü Basri Gürel’in 18 Mayıs tarihinde 1 günlük mazeret izni aldığını, ancak 21 Mayıs Perşembe günü dahi henüz görevine başlamadığını kaydederek, işin tuhaf boyutunu şöyle tanımlıyor; “Şehircilik ve Imar Müdürlüğü’nde Fakülte mezunu harita mühendisleri var iken vekaletin bir inşaat teknikerine bırakılması oldukça manidar.”

Kırklareli Belediyesi’ndeki “vekalet” aksaklıkları bununla da bitmiyor. Kırklareli Belediyesi Fen İşleri Müdürü de izinli. Yerine ise mimar unvanlı bir görevli vekalet ediyor. Okuyucumuz soruyor; “Acaba her iki müdürlüğü de aynı kişi vekaleten bakamaz mı? Acaba o güvenilir biri değil mi?”

Sorular kafalarda döne dursun, sonunda hep aynı büyük soruya ulaşılıyor; “Kırklareli Belediyesi’ni kimler yönetiyor?”

Işte duyarlı vatandaşımızın faks yoluyla gazetemize gönderdiği okuyucu mektubunu, noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz;

“Kırklareli Belediye Başkanı Sayın Cavit Çağlayan;

Kırklareli Belediyesi Şehircilik ve Imar Müdürlüğü’nde ilginç oluşumlardan mutlaka haberiniz vardır. 18.05.2009 günü Şehircilik ve Imar Müdürünüz mazereti nedeniyle 1 günlük izin aldı. Ertesi gün 19 Mayıs, resmi tatil olduğundan izin devam etti. 20 Mayıs günü göreve başlaması gerekirken, mazeterinin devamı nedeniyle göreve başlamadı. Bugün 21 Mayıs (bu açıklamanın yazıldığı gün) mazeret devam ediyor. Bütün bunlarda herhangi bir anormallik yok. Kamuda çalışanların yasal olarak kullandıkları haklar bunlar.

Ancak garip olan uygulama Imar ve Şehircilik Müdürü’nün mazereti nedeniyle izinli olduğu sürede yerine vekaleten kimin bakacağı. Bu arada Teknik Işlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı’nın da geçici bir süre görevden alınması nedeniyle raporlu olduğunu biliyoruz. Çünkü yerine yeni bir atama yapıldığı söyleniyor.

Vekaletlerde her ne kadar idarenin tasarrufu söz konusu olsa da hiyerarşik yapıyı bozacak uygulamalar çalışma barışını ve ahengini bozar. Şehircilik ve Imar Müdürlüğü’nde Fakülte mezunu harita mühendisleri var iken vekaletin bir inşaat teknikerine bırakılması oldukça manidar. Acaba bu harita mühendisleri bilgisiz, yeteneksiz ve güven vermeyen kişiler mi? Eğer böyleyse onları orada niye tutuyorsunuz? Bu arada Fen Işleri Müdürü de izinli. Yerine mimar ünvanlı bir görevli vekalet ediyor. Acaba bu her iki müdürlüğü de aynı kişi vekaleten bakamaz mı? Acaba o güvenilir biri değil mi?

Sayın Belediye Başkanı Cavit Çağlayan herhalde bir bildiğiniz vardır. Ama bilesiniz ki, bu tür uygulamalar ne size fayda sağlar, ne de birlikte çalıştığınız ekibinizde birlik ve beraberliği sağlar. Bu tür uygulamalar çalışma barışını olumsuz etkiler. Bilesiniz.”