Işte Kırklareli Anadolu Lisesi farkı

Işte Kırklareli Anadolu Lisesi farkı

Ilimizin en köklü liseleri arasında yer alan Kırklareli Anadolu Lisesi, yine farkını ortaya koydu. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı sonunda verdiği mezunlarının büyük bir çoğunluğunu üniversiteli yapan Anadolu Lisesi, Kırklareli’nde eğitimdeki kalitesini gözler önüne sermiş oldu.

Geçtiğimiz dönem Kırklareli Anadolu Lisesi’nden mezun olan 138 öğrenciden, 132 tanesi, Üniversite için tercih yaptı. Bu öğrencilerden 6’sı tercih hakkını kullanmadı. Yerleşemeyen 15 öğrenciyi de çıkardığımız zaman, toplam 123 mezun Üniversite ile tanışmış oldu. Kırklareli Anadolu Lisesi yüzde 94 gibi büyük bir başarı ile gençlerimizi Üniversiteli yaptı. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda, ek kontejan müracaatlarının da henüz sonuçlanmadığı önemle hatırlatıldı.

25 yılı geride bırakan ve 26. yılına giren Kırklareli Anadolu Lisesi; yönetimi, öğretmenleri, personeli ve öğrencileri ile çizgisinden hiç taviz vermedi. Okul Müdürü Nusret Candeğir, Başmüdür Yardımcısı Nejat Kırkımcı ve Müdür Yardımcıları Yalçın Şengil ile Ibrahim Peçen önderliğindeki Kırklareli Anadolu Lisesi, şu andaki 594 okul mevcuduna 50 branş öğretmeni ile kusursuz bir eğitim hizmeti vererek, onları da üniversiteli yapmaya kararlı görünüyor.