İşte Kırklareli'de Belediye ve Il Genel Meclisi'nin yeni üyeleri

İşte Kırklareli'de Belediye ve Il Genel Meclisi'nin yeni üyeleri

29 Mart Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerin ardından sadece Belediye Başkanlığı değil, Belediye ve Il Genel Meclisi’nin yeni üyeleri de belirlenmiş oldu.

Kırklareli seçimlerde tekrar “Çağlayan ile devam” kararı alarak CHP’ye “evet” dedi ve bu kararını Belediye ile Il Genel Meclisi’nde de gösterdi. Öyle ki, sandalye dağılımına bakıldığında gerek Belediye, gerekse Il Genel Meclisi’nde CHP’nin üstünlüğü dikkat çekti. Yine Meclislerde CHP ve AKP’den haricinde, diğer partilerin varlık gösterememesi de önemli bir ayrıntı olarak göze çarptı.

Kırklareli Belediye Meclisi’nde CHP ve AKP tekeli

Kesinleşen sonuçların ardından Belediye Meclisi’ne 14 CHP Meclis üyesi ile 8 AKP Meclis üyesi girdi. CHP ve AKP haricinde diğer partiler, Belediye Meclisi’ne üye sokamadı. Işte Kırklareli Belediye Meclisi’nin yeni üyeleri; Mithat Sazara (CHP-Kontenjan), Necati Düzen (CHP-Kontenjan), Sezen Malik (CHP-Kontenjan), Ünal Başkur (CHP), Murat Bara (AKP), Adem Sevim (CHP), Gülay Tülüş (CHP), Tülay Tunçay Peker (AKP), Sedat Bilgiç (CHP), Musa Kapıcıoğlu (AKP), Isa Ataç (CHP), Mustafa Ovarda (CHP), Fahrettin Üstündağ (AKP), Mehmet Fikret Akın (CHP), Koray Çelikkanat (CHP), Sebahaddin Uçar (AKP), Tuncay Gökçe (CHP), Celal Güleryüz (AKP), Ahmet Yaşa (CHP), Resul Yıldırım (CHP), Mehmet Ikizlerli (AKP), Kemal Aşkın Yılmaz (CHP), Fevzi Malçok (CHP), Şükriye Mert (AKP) ve Yıldırım Koca.

Il Genel Meclisi’nde de sandalyeleri

CHP ile AKP paylaştı

Kırklareli Merkez’de Il Genel Meclisi’nde, CHP; 24.180 oy, AKP; 17.245 oy, MHP; 5.780 oy, DP; 2.659 oy, DSP ise; 2.370 oy aldı. Dolayısıyla Il Genel Meclisi’nde de sandalyeleri  CHP (3) ile AKP (2) paylaştı.

Işte Kırklareli Merkez’in yeni Il Genel Meclis üyeleri; Mehmet Tuna Soykan (CHP), Yurdaer Ulus (AKP), Behçet Şen (CHP), Aydın Karakoç (CHP) ve Nihat Sağlam (AKP).

Beldelerimizde durum nasıl?  

Kavaklı bu dönem de tercihini değiştirmeyerek, CHP’den aday olan Inci Tunç ile hizmet almaya devam edecek. Tunç aldığı 951 oy ile en yakın rakibi AKP adayı Gürel Koçdemir’i (878 oy) geride bıraktı. CHP Kavaklı’da Belediye Meclisi’nde de üstünlük sağladı (934 oy). Işte Kavaklı Belediye Meclis üyeleri; Tamer Yurddaş (CHP-Kontenjan), Kemal Uçan (CHP), Aydın Taber (AKP), Mehmet Çango (DP), Şenol Aygün (CHP), Mustafa Gelmiş (AKP), Ercan Erdoğu (CHP), Erkan Osman Kamay (DP), Recep Koldan (AKP).

Inece ise AKP’li aday Ilyas Yılmam ile “yola devam” dedi. Yılmam aldığı 971 oyla, en yakın rakibi CHP adayı Mehmet Yeniçeri’yi (714 oy) geride bıraktı. Beldiye Meclis üyeliğinde AKP yine belde de, 935 oyla üstünlük sağladı. Işte Inece Belediye Meclis üyeleri;  Baki Bingül (AKP-Kontenjan), Ali Köken (AKP), Ismail Bali (CHP), Kemal Demir (AKP), Irfan Tan (CHP), Murat Alınterim (AKP), Mustafa Başoğlu (AKP), Yunus Gül (CHP), Mehmet Trak (AKP). Üsküp beldesinde de tercih değişmedi ve AKP adayı Erdoğan Kıyıcı aldığı 877 oy ile Belde Başkanı seçildi. Seçimlerin ardından Üsküp Belediye Meclisi ise şu isimlerden oluştu; Kenan Basın (AKP-Kontenjan), Fahri Akbaş (AKP), Mustafa Taş (CHP), Mehmet Kalço (AKP), Mümin Uygul (CHP), Ekrem Aksu (AKP), Erdinç Oran (CHP), Ibrahim Sarı (AKP) ve Metin Savan (AKP).