İşte merak edilen sorunun cevabı;

Eski Bakan Necdet Tekin; 'Teklif gelirse seve seve kabul ederim'

HABER MERKEZİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Kırklareli Belediye Başkanlığı için adaylarını göstermesinin ardından CHP’de gözler son olarak 19 Ocağa çevrildi. Merakla adayın kim olacağı beklenirken fısıltı gazetesi de boş durmuyor. Halk arasında konuşulan “Prof. Dr. Necdet Tekin CHP’nin Adayı mı?” sorusunu Yeşilyurt Gazetesi olarak bizzat ilgilisine sorduk.
Birçok yerde yoğun şekilde CHP’den Kırklareli Belediye Başkan Adayı yapılacağı konuşulan, Kırklareli eski Milletvekili, 2002 yılında  57. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Milli Eğitim Bakanlığı yapan Prof. Dr. Necdet Tekin’le yaptığımız görüşmede son günlerde siyasi gündemde adının dolaştığını konuyla ilgili gerçekleri kendisinden öğrenmek istediğimizi belirttik.
Necdet Tekin konuya şu şekilde açıklık getirdi; “Kırklareli Belediye Başkanlığı’na adaylığımı koymadım. Parti teşkilatına böyle bir konuda müracaatım olmadı. Kendim Cumhuriyet Halk Partisi Üyesiyim. Bu konuda her gün 40-50 telefon almaktayım. Bu söylentilerin nereden çıktığını bilmiyorum ama. Merak eden dostlarım arayıp soruyorlar ve tabiki bu ilgiden bende memnun kalıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinden bir teklif almadım. Ancak talebim olmamasına rağmen Genel Merkez’den gelebilecek teklifleri değerlendirip seve seve kabul edebilirim.” dedi.
* Necdet Tekin kimdir?
1947 yılında Kırklareli'nin Üsküpdere Köyü'nde doğdu. İlköğretim Okulunu Üsküpdere İlköğretim Okulu’nda, Ortaokulu Pınarhisar’da bitirdi. Lise öğrenimini Edirne Erkek Öğretmen Okulu’nda başlayıp, İzmir Yüksek Öğretmen Okulu Hazırlık Okulu’nda tamamladı.
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nden 1969 yılında mezun oldu. Sırası ile Bayburt Lisesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Şehremini Lisesi’nde görev yaptı. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İstatistik-Matematik Kürsüsü’ne 1976?da Asistan olarak girdi. 1980 yılından itibaren Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde görevini sürdürdü. 1983’te İstatistik Doktoru, 1986’da Yardımcı Doçent, 1989?da Doçent, 1995’te Profesör oldu.1983-1995 yıllarında İktisadi ve İdari  Bilimler Fakültesi’nde Fakülte Yönetim Kurulu’nda seçilmiş üye olarak görev yaptı.
Uygulamalı Matematik, Matematiksel Analiz, İktisadi Matematik, Yöneylem Araştırması, İstatistik, Fuzzy Lojik, Fuzzy İstatistik, Fuzzy Matematik, İktisadi Kalkınma Modelleri (Matematiksel Modelleme) gibi konularda çalıştı.
Ayrıca, yurt içi ve yurtdışında  serbest bölgeler, kıyı ticareti, özelleştirme, küçük ve orta ölçekli İşletmelerin sorunları, sanayide fuzzy lojik ve matematik uygulamaları, İktisadi modellemede başarı/başarısızlıkların nedenleri gibi pek çok konuda  konferans ve seminerler verdi, bilimsel toplantılara katıldı. Kitap ve makaleler yayınladı. 1995 ve 1999 Genel seçimlerinde Demokratik Sol Parti’den  iki kez Kırklareli Milletvekili seçildi. Parlamenterliği süresince; Sanayi Komisyonu, Plan-Bütçe Komisyonu üyeliği ve başkanlığında bulundu. Pek çok ülkenin parlamentolar arası dostluk grubu üyelikleri ve başkanlıklarını yaptı. 2000-2002 arası İslam Kalkınma Örgütü Parlamenterler Birliği (İKOPAB) Türkiye Parlamentosu başkanlığı ve Dünya İKOPAB  Merkez Birliği  Genel İdare Kurulu üyeliklerinde bulundu. 2002 yılında 57. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Milli Eğitim Bakanlığı  yaptı. 2003-2008 arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Öğretim Üyesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’nda bulundu. 2009 yılında İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeliği’ne atandı. Halen ayni üniversitede Öğretim Üyeliği ile birlikte Uluslararası İlişkiler Başkanlığı yapmaktadır. 2004 yılında Letonya, Rigada  RISEBA  Üniversitesi’nin  bünyesinde  “Türk Ticaret ve Kültür Enstitüsü”nü  (The Turkish Business Trade And Culture Instıtute)  kurdu. Halen RISEBA rektörü Prof. Dr. Boris Kurovs ile birlikte Türk Kültür Enstitüsünün Başkanlığını sürdürmektedir. Evli, iki çocuk sahibi olup İngilizce bilmektedir. (Faruk Ceylan-Hacer Gökkaya)