Işte vatandaşın kafasındaki Belediye

Işte vatandaşın kafasındaki Belediye

Dün Kırklar Haber gazetesi olarak Kırklareli’nin nabzını yoklayarak sokaklardaki Kırklarelili vatandaşlar ile Kırklareli Belediyesi’nin çalışmaları hakkındaki görüşleri ve beklentilerini dinledik. Gazetemiz muhabirlerinin sorduğu soruları yanıtlayan vatandaşlar en fazla Kırklareli’nin yol ve su sorununa dikkat çekerek Kırklareli Belediyesi’nin bu konuda daha fazla çalışma yapması gerektiğini ifade ettiler. Kırklareli Belediyesi’nin genel anlamda elinde varolan bütçesi ile Kırklareli halkı için fazla olmasa da güzel çalışmalar yapmaya çalıştığını ifade eden vatandaşlar Belediye’nin elinde olan kaynaklarını yerinde ve zamanında kullanması ile Kırklareli Belediyesi’nin bütçesinin genişleyeceğini dile getirdiler.

“Biz medeniyetsiz bir toplum değiliz yollarımızın yapılmasını istiyoruz”

Kırklareli Belediyesi’nden en fazla yol konusunda şikayette bulunan vatandaşlar doğalgaz yapım çalışmaları sırasında kazılan yolların hala tam olarak yapılmadığını dile getirerek yaşanan bu durumun büyük bir sıkıntı yarattığını ifade ettiler.

Konu ile ilgili muhabirlerimize konuşan Kırklarelili vatandaşlar “Aylardan beri Kırklareli’nde büyük bir yol sorunu yaşamaktayız. Doğalgaz çalışması sonucu kazılan yollara yama yapılarak bırakıldı. Yapılan yamalarda yağan yağmurlar sonrasında kayboldu. Araçlarımız ile Kırklareli’nin hangi caddesi’nden gideceğimizi şaşırdık. Nereye gitsek hangi cadde üzerinden geçsek mutlaka bozuk bir yol ile karşı karşıya geliyoruz. Yol made medeniyet Kırklareli Belediyesi bunu yapsın. Biz medeniyetsiz bir toplum değiliz. Kırklareli Belediyesi’nin herşeyi bir kenara bırakıp öncelikli olarak bu yol sorununu çözmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu çözümde geçici yapılan yamalar ile olmamalıdır. Kırklareli caddeleri ve sokaklarının Kırklareli’ne gelen misafirleri hayran bırakacak düzeyde olmalıdır. Ancak bu durumda Kırklareli’ne gelen turist ve misafirler şehrimizden olumsuz düşüncelerle ayrılmaktadırlar. Belediyemizin bu konuya hassasiyet göstererek yollarımızı yapmasını bekliyoruz.” dediler.

Kırklareli’ndeki yol sorunun özellikle üzerinde duran ve uzun bir zaman geçmesine rağmen aynı sorun ile başbaşa olduklarını söyleyen vatandaşlar Kırklareli Belediyesi’ne bu sorun karşısında tepkilerini gazetemiz aracılığıyla dile getirdiler.

"Geçmiş yıllarda çeşmelerimizden su içiyorduk şimdi hazır su içmeye mecbur kaldık"

Ikinci öncelikli olarak Kırklareli Belediyesi’nin içme suyu sorununu çözmesi gerektiğini ifade eden Kırklarelili vatandaşlar geçmiş yıllarda çeşmelerden çok rahat bir şekilde su içtiklerini fakat son 3-4 yıldır çeşmelerden su içemediklerini belirttiler. Konu ile ilgili olarak vatandaşlar “Geçtiğimiz yıllarda çeşmelerimizde rahatlıkla su içebiliyorduk. Hemde o zamanlar çeşmelerden içtiğimiz suların şimdi ki hazır sulardan daha güzel tadı vardı. Fakat şimdi ne olduysa çeşmelerimizde su içemiyoruz. Su içmeyi bırakın yüzümüzü bile yıkayamıyoruz. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan bizlerin bu yorumlarından sonra kendisi basının karşısına çıkarak suların kirli olmadığını kendisinin de Kırklareli Belediyesi içme suyundan içtiğini söylese de biz Belediye Başkanını gerçekçi bulmuyoruz. Kendisi de suların kirli olduğunun farkında. Geçtiğimiz yıl sular çok daha fazla kirliydi neredeyse çamur akıyor denebilir. Bu sorun belirli bir süre ortadan kalktı. Fakat şimdi yine sularda büyük ölçüde kirlilik var. Halk arasında Kırklareli Belediyesi arıtma tesislerinin su arıtımı için yeterli olmadığı yönünde söylentiler duyuyoruz. Eğer böyle birşey varsa Kırklareli Belediyesi’nin bu sorunu çözmesi gerekir diye düşünüyoruz.” dediler.

Kapalı pazar yeri hayal mi oldu?

Kırklarelili bazı pazarcı vatandaşlar ile yaptığımız görüşmelerde ise pazarcı esnafı Kırklareli’nde uzun bir süre önce gündeme gelmesine rağmen hala yapım çalışmalarına başlanmadığını söylediler.

Pazarcı esnadı kapalı pazar yerinin yapılmamasından dolayı dert yanarken Kırklareli Belediyesi’nin bu durumu ciddiye alması gerektiğini belirttiler. Pazarcı esnafı kapalı pazar yeri ile ilgili olarak “Kırklareli Belediyesi tarafından kapalı pazar yeri yapılması 3-4 yıldan beri gündemde. Fakat bu konuda Kırklareli Belediyesi tarafından henüz bir çalışma başlatılması söz konu değil. Kapalı pazar yerinin süpürgciler sitesinin arkasında olduğunu biliyoruz sadece. Bunun dışında bildiğimiz başka birşey yok. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan verdiği seçim vaatlerini yerine getirsin. Yerel seçimlerde oy alabilmek için Kırklareli’ne yapılacak bir sürü proje gündeme geldi. Fakat bu projelerden bir tanesi bile yapılmış değil. Bizler pazarcı esnafı olarak kapalı pazar olmamasındna dolayı sıkıntı içerisindeyiz. Önümüz kış, kış mevsiminde yağmur, soğuk hava ve kar’ın olumsuz etkilerinden kötü bir şekilde etkileneceğiz. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan dan bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Kırklareli’de artık bir kapalı pazar yerine kavuşsun.

Kırklareli Belediyesi elindeki imkanlar ile en iyi hizmetleri yapmaya çalışmaktadır

Kırklareli Belediyesi’nin elindeki imkanlarını en iyi şekilde kullandığını ifade eden bazı vatandaşlar ise Belediye’nin yapmış olduğu hizmetlerden son derece memnun olduklarını belirttiler. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve personelin Kırklareli için güzel çalışmalar yaptığını ifade ederek “Kırklareli Belediyesi’nin çalışmalarından son derece memnunuz. Belediyemizin elinden geldiğince güzel çalışmalar yaparak halkımızı rahata kavuşturmaktadır. Belediyemiz Kırklareli’nde bulunan eksikleri yeri ve zamanına göre çözmeye çalışmaktadır.

Inşallah önümüzdeki yıllarda Kırklareli Belediyesi şehircilik açısından çok farklı yerlere gelecektir. Her belediyenin eksiği olduğu tabi ki Kırklarelim Belediyesi’nin de birçok eksiği vardır. Fakat bunların zamanla düzeleceğine inanıyoruz.” dediler