Istranca Gençlik, Mona Petra Kayalıkları'na yürüdü

Istranca Gençlik, Mona Petra Kayalıkları'na yürüdü

Kırklareli Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü 12 Nisan Pazar günü, ilimiz Demirköy Ilçesi sınırları içerisinde yer alan efsanevi Mona Petra Kayalıkları’na doğa yürüyüşü düzenledi. Etkinlik; Kulüp üyelerinin yanı sıra Istanbul, Tekirdağ, Çerkezköy, Lüleburgaz ve Babaeski’den çok sayıda doğa severin katılımı ile gerçekleşti.

Pazar günü sabah saat 08:15’de Dingiloğlu Parkı’ndan hareket eden kulüp üyeleri, daha sonra Poyralı’dan diğer doğa tutkunlarının da katılımı ile Demirköy ile Yenice arasında yer alan Velika Deresi Köprüsü’nün 1 kilometre yakınındaki yoldan, masal ormanlarına giriş yaparak yürüyüşe başladılar. Yenice Beldesi’nden bir rehberin de katılımıyla toplamda genç- yaşlı 42 kişilik doğa sever, rutin adımlarla yollarına devam ettiler.

Yürüyüşe katılım yüksekti

Yürüyüşte sık aralıklarla verilen molalarda gezginler dinlenerek, su ve diğer ihtiyaçlarını karşıladılar. Istranca Ormanları’nın derinliklerine indikçe muhteşem bir doğa ile harmanlanmış olan manzaraları da fotoğraflayan katılımcılar, parkurun tadını çıkardılar. Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri Salih Konçe ve Selçuk Arslan denetim ve sorumluluğunda emin adımlarla Mona Petra kayalıklarına yürüyüşlerini devam ettirdiler.

Kayalıklara yaklaştıktan sonra Kartalkaya Deresi boyunda verilen ihtiyaç molası ile katılımcılar, dinlenerek Mona Petra Kayalıkları’nın bulunduğu tepeye tırmanmak üzere enerji topladılar. Molanın sona ermesi ile Kartal Kaya Deresi kenarınca arabalık yolu diye tabir edilen eski yolu takip ederek, kayalıkların bulunduğu zorlu ve dik tepeye tırmanışa geçildi. Epey meşakkatli bir şekilde gerçekleşen tepe tırmanışının ardından, katılımcılar efsanevi Mona Petra kayalıklarına varmanın tadını uzun süre çıkardılar. Kayalıkların zirvede yer alamasından dolayı ortaya çıkan muhteşem manzaralar ise fotoğraf meraklısı doğa severlere güzel kareler armağan etti.

Mona Petralar’da, zirvenin tadını çıkarmak

Mona Petra Kayalıkları’nın zirvesinde verilen 1 saatlik mola süresince doğa severler, su ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılarken, kayalıklara yapılan yürüyüş ile ilgili de kritik yaptılar. Bir çok katılımcı kayalıklar üzerinde hatıra fotoğrafı çektirerek o anı ölümsüzleştirmeyi, ihmal etmediler. Molanın sona ermesi ile sırt çantalarını yüklenip, yeniden güzel ve orta zorluklu bir parkurdan yola koyuldular. Yeşil ve endemik bir yol üzerinden yürüyüşlerine devam eden doğa meraklıları, daha sonra Velika Deresi’ni oluşturan bir küçük dere kenarındaki orman yolunu takip ederek, yürüyüşün başlangıcının aksine Velika Deresi Köprüsü’ne vararak etkinliği tamamladılar.

Yürüyüşün kazasız ve güzel bir şekilde geçmesi için gerekli tüm uyarıları nazik bir şekilde yapan Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulüp üyeleri, Salih Konçe ve Selçuk Arslan etkinlikte yer alan tüm katılımcılara teşekkür ettiler. Velika Deresi Köprüsü yanında çekilen toplu hatıra fotoğrafının ardından, doğa severler araçlarına binerek geri dönüşü gerçekleştirdiler.

Amaç doğa bilincini aşılamak

Kırklareli’nde Doğa bilincinin artması ve bölgemizi tanımak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kulüp Üyeleri Salih Konçe ve Selçuk Arslan;”Çeşitli doğa kulüpleri ve tur şirketleri tarafından daha önceleri Demirköy’deki Mona Petra Kayalıkları’na yapılan etkinlikleri görüyorduk. Bizler de hem Kırklareli’nde doğa bilincinin oluşması ve bölgemizi tanıyıp keşfetmek için bu yürüyüşü düzenledik. Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü olarak; amacımız güzel doğaya hiç bir şekilde ayak izinden başka bir iz bırakmamak ve fotoğraftan baska birsey almamaktı. Bizler de bu etkinlikte, herkesi bu duyarlılığa davet ederek, bu felsefeyi katılımcılarımıza aşıladık. Etkinlikte emeği geçen herkese sonsuz sevgi ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.”dediler. Kırklareli Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü’nün etkinliklerini rutin aralıklarla sürdürmeye devam edeceği belirtildi.