Istranca Gençlik'ten 3 üye, Çanakkale'ye pedal çevirecek

Istranca Gençlik'ten 3 üye, Çanakkale'ye pedal çevirecek

Kırklareli Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü, düzenlediği Çanakkale gezisi ile 57. Piyade Alayı şehitlerimizi yad edecek. Kulüp üyesi; Salih Konçe, Ertuğrul Tagal ve Ismail Cebeci’den oluşan bisikletli ekip ise bu sabah saat 05:00 suları Kırklareli’nden Çanakkale’ye pedal çeviriyor.

Kırklareli- Hasköy- Havsa- Uzunköprü- Keşan istikametinden Çanakkale’ye varmayı planlayan bisikletli kulüp üyeleri ilk gece Keşan’daki dinlenme tesislerinde kamp yapacak. 2. gün sabahın erken saatlerinde tekrar yola koyulmayı planlayan kulüp üyeleri oradan Gelibolu Milli Parkı’na vardıktan sonra Kabatepe Sapağı’nda ikinci günkü kamplarını gerçekleştirecek.

Ayrıca 30 kişilik minibüs grubu kulüp üyesi de 25 Nisan Cumartesi gecesi saat 01:00’da Kırklareli’nden hareket edip, Kabatepe Sapağı’ndan bisikletli üyelerin de katılımı ile ziyaretlerine başlayacak.

Sabahın erken saatlerinde Çanakkale’ye varması hedeflenen kulüp üyeleri Ulu Önder Atatürk’ün kalmış olduğu Karabiga Köyü’nden 57. Piyade Alayı Şehitliği’ne doğru tarihi bir yoldan yürüyecek. Çanakkale Savaşı esnasında 25 Nisan 1915 günü şehit olan 57. Piyade Alayımızı anmaya yönelik yapılacak bu ziyaretler kapsamında; Conk Bayırı, Tabyalar, Anzak Koyu, Kabatepe, Seddülbahir, Çanakkale Abidesi ve müzeler ziyaret edilecek. Ziyaretlerin tamamlanmasının ardından kulüp üyeleri Seddülbahir’den Eceabat’a oradan da Kırklareli’ne geri dönüş yapacakları belirtildi.