İtfaiye okula tatbikat için dahi zor girdi

Kırklareli itfaiyesi tatbikat için gittiği Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okuluna önüne park etmiş araçlar nedeniyle uzun süre giremedi.

Kırklareli’nde okullar Sivil Savuna Haftası ve öğrencileri bilinçlendirmek adına yangın tatbikatları yapıyor. Bunların bir benzeri ve şu ana kadar yapılanların en farklısı Kırklareli Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulunda yapıldı. Bu tatbikatın diğerlerinden farkı ise okula tatbikat için gelen itfaiye aracının okul önüne park etmiş araçlar nedeniyle okul bahçesine yaklaşık 20 dakika boyunca girememesiydi. Bu durumu gören vatandaşlar ise “Tatbikat değil de, gerçekten yangın olsaydı ne olacaktı?” dediler.
Uzun bir uğraş sonrası okul bahçesine itfaiye aracının girmesinin ardından tatbikat başladı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta okulda mahsur kaldığı farz edilen öğrenci kurtarıldı. Kurtarmanın ardından öğrencilere yangını fark ettiklerinde nasıl hareket etmeleri gerektiği ve yangın tüpünün nasıl kullanılacağı öğretildi.
Tatbikattan sonra olaya şahit olan vatandaşlar ise; “Öğrenciler yangın konusunda bilgilendirildi. Birde Kırklarelililer park konusunda bir şeyler öğrenseler çok iyi olacak. Gerçek bir yangında 20 dakika gecikmek demek bir yerin kül olması demektir” şeklinde konuştular.(ay)