İzciler Iğneada'da toplanıyor

İzciler Iğneada'da toplanıyor

Kırklareli Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü 22-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 16. Mahalli İzci ve Tanıtım Kampı ile ilgili olarak bir açıklama yayımladı. Söz konusu açıklamada kamp programının nasıl olacağı belirtilirken, izciliğin tanım ve amacına da değinildi. Açıklamada şunlar dile getirildi;

Izciliğin amacı; herkese açık, gönüllü, politik olmayan, dil, din, ırk ve cinsiyet ayırımı yapmayan, kendine özgü metodu ile küçük gruplar halinde yaparak ve yaşarak öğrenmeyi benimsemiş; çocuk ve gençlerin, zihinsel, sosyal, ruhsal ve karakter gelişimine katkıda bulunarak, topluma yararlı iyi yurttaş ve iyi insan yetiştirmektir.

Kamp Yeri Hakkında

Deneyimli izci liderleri ve yardımcı ekip ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait Kamp Tesisleri içindeki piknik alanında 2-3 ve 5’er kişilik çadırlar kurularak yapılacak olan kampın su, elektrik, wc ve duş imkanları vardır. Mutfak ve self servis kapları mevcuttur. Güvenlik ve sağlık hizmetleri kamp yönetimince sağlanacaktır. İzciliğin yaşanarak öğrenileceği kampa 12-18 yaş grubu kız ve erkeklerden oluşan 100 kişi ile 10 lider görevli katılacaktır.

Genel Kamp programı

07:30 Günaydın ve sporla güne başlama–08:00 Kahvaltı-09:00 Bayrak töreni ve değerlendirme-09:30 Bilgi-beceri-uygulama-10:30 Plaj, su oyunları, yüzme-12:00 Teknik çalışmalar-12:30 Öğle yemeği ve istirahat-14:30 Bilgi, beceri, uygulama-16:00 Plaj, su oyunları, yüzme-18:00 Sportif etkinlikler-19:30 Akşam yemeği-21:00 Kamp ateşi-23:00 Iyi geceler           

Kampın Amacı

İzcilik yapan ve izciliği tanımak isteyenlerin bir araya getirilmesi ve yoğun geçen eğitim, öğretim günlerinden sonra katılımcıların ruhsal, fiziksel ve zihinsel dinlenmelerini sağlamaktır.

Kampa Getirilecek Malzemeler

Uyku tulumu, mat veya battaniye, serbest ve spor kıyafetler, gece için kalın giysiler, deniz etkinlikleri için gerekli giysiler ve malzemeler, kaşık, çatal, kırılmaz bardak, kişisel temizlik malzemeleri, çalabildiği herhangi bir müzik aleti, sürekli kullandığınız ilaçlar, spor ayakkabı, bot veya uygun ayakkabı, şapka, terlik, el feneri vs.

1. Gün: Kampa hareket ve yerleşme izcilik ve genel kamp bilgileri

2. Gün: Özel konu: Sağlık ve ilk yardım, izcilik temel ve teknik bilgileri

3. Gün: Özel konu: Kendimizi tanıyalım, izcilik temel ve teknik bilgileri

4. Gün: Özel konu: Çevre ve küresel ısınma, izcilik temel ve teknik bilgileri

5. Gün: Özel konu: Hoşgörü ve anlayış, izcilik temel ve teknik bilgileri

7. Gün: Kamp ateşi: Genel değerlendirme

8. Gün: Kamptan ayrılma zamanı         

Final kamp ateşi programı 28 Haziran Pazar günü saat 21:30’da başlayacaktır.

Kırklareli Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü Izci Lideri Emre Cebeci 16. Mahalli Izcilik ve Tanıtım Kampı ile ilgili olarak şunları kaydetti:

“16. yılını kutladığımız Iğneada Mahalli Izci Kampının, bu senede büyük bir coşkuyla geçeceğini düşünüyoruz. Kampa Kırklareli, Edirne, Lüleburgaz izcileri; Manisa ve Gaziantep’ten gelen liderlerle birlikte, Bulgaristan’dan gelecek kız izciler, liderleri ve tercümanları da katılacaktır. Kampımıza kamp müdürü Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Taner Erşen, klareli’li olan ve Türkiye Izcilik  Federasyonu Eski As Başkanı Cemile Alınca ve yine Kırklareli’li olan Türkiye Izcilik Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi Cengiz Erdener, Sabiha Gökçen Kız Izci Ünitesi Lideri Arzu Alp, kampın Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Kırklareli Devlet Hastanesi Acil Servis hemşiresi Pınar Çalım, geçmişte yapılmış birçok kampa aşçı olarak katılan Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu Muftak Şefi Muzaffer Kumsallı da iştirak edecektir.

 Tüm eski izcilerimiz ve kendisini izciliğe adamış, izciliği bir yaşam felsefesi gibi görmüş izci, izci gönüllüsü ve liderlerimiz kapmımızda olacaklardır.

Ayrıca 27 Haziran gecesi 1.si yapılacak olan “Çorba kamptan, hikaye senden” adlı etkinliğe katılmak isteyenler eski liderlerimizden Mutlu Ermiş’e isimlerini yazdırabilirler. Içinizdeki izcilik ateşinin sönmemesi dileğiyle.”