Judo Bayan Milli Takımı Fransa Yolcusu

*, 22-26 Ekim 2009 tarihleri arasında Paris'te yapılacak olan 'Dünya Gençler Judo Şampiyonası' ile 21-22 Kasım 2009 tarihinde Antalya'da yapılacak olan '23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası'na katılmak için Kırklareli'nde kampa giren Judo Bayan Milli Takımı bugün Kırklareli'nden ayrılıyor.


HABER MERKEZİ
“Dünya Gençler Judo Şampiyonası” bu yıl Fransa’nın Paris Şehri’nde 22-26 Ekim 2009 tarihleri arasında Fransa’nın Paris Şehri’nde, “23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası” ise 21-22 Kasım 2009 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak. Her iki Şampiyonaya da katılacak olan Judo Bayan Milli Takımı 01 Ekim tarihinden itibaren Kırklareli’nde kampta bulunuyor.
A. Hadi Kızılyaprak’ın Teknik Direktörlüğü’nü yaptığı 25 kişilik Judo Bayan Milli Takımı Antrenörlükleri; Yüksel Çalışkan, Şengül Demiral, Murat Reis Şengün, Ercan Çakıroğlu’nun gözetiminde son çalışma dün Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilen koşu ile yapıldı.
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Kırklareli’nde kampa girdiklerini belirten Teknik Direktör A. Hadi Kızılyaprak şunları kaydetti:
“Judo ve Kuraş Federasyonu 2009 faaliyet programında yer alan “Dünya Gençler Judo Şampiyonası ve 23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası” Milli Takım Hazırlık Kampı 01Ekim 2009 tarihinde başlamıştı. Bugün kampımız sona eriyor. Bizlere burada bulunduğumuz süre içerisinde her türlü imkanı sunan herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
Bu kamp; Judo ve Kuraş Federasyonu un esas hedefi olan 2012 Londra Olimpiyatlarına ön hazırlık kamplarından sadece birisini oluşturdu.  2009 yılı hedeflerimizden olan Fransa’nın Paris Şehri’nde 22-26 Ekim 2009 tarihlerinde yapılacak olan “Gençler Dünya Judo Şampiyonası”na katılacak  olan; 44 Kilogram’da Ebru Şahin, 48 Kilogram’da Derya Cıbır, 52 Kilogram’da Tuğba Zehir ve 63 Kilogram’da Büşra Katipoğlu Milli Takım Antrenörü Murat Reis Şengün ile birlikte bugün Fransa’ya doğru yola çıkacaklar. Hepsinin hedefi Fransa’nın Paris Şehri’nde düzenlenecek olan “Dünya Gençler Judo Şampiyonası”nda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek Dünya Şampiyonu olmak.”
* Hepimizin hedefi Dünya Şampiyonu olmak”
*, 22-26 Ekim 2009 tarihleri arasında Paris’te yapılacak olan “Dünya Gençler Judo Şampiyonası”nda ülkemizi; 44 Kilogram’da Ebru Şahin, 48 Kilogram’da Derya Cıbır, 52 Kilogram’da Tuğba Zehir ve 63 Kilogram’da temsil edecek olan Büşra Katipoğlu’nun ortak hedefleri Dünya Şampiyonu olmak.
44 Kilogram’da temsil edecek olan Ebru Şahin, bu yıl Ermenistan’da yapılan Şampiyona’da Avrupa 3’ncüsü olmuş. Geçen yıl Avrupa Şampiyonu olan Şahin bu yıl Dünya Şampiyonu olmak istiyor. 48 Kilogram’da ülkemizi temsil edecek olan geçen yılın Avrupa ve Dünya 2’ncisi, bu yılın Avrupa 2’ncisi olan Derya Cıbır’da yine Dünya Şampiyonu olmak istiyor. 52 Kilogram’da ülkemiz temsil edecek bir diğer sporcu olan Tuğba Zehir’in ise hedefi 2012 yılında Londra’da yapılacak olan Olimpiyatlara katılarak ülkemize Olimpiyat Şampiyonluğu getirmek. 2007 yılında Avrupa Şampiyonu ve yine aynı yıl Gençlik Oyunları Şampiyonu olan Zehir, 2008 yılında Avrupa 2’ncisi olmuş. 63 Kilogram’da ülkemizi temsil edecek olan Büşra Katipoğlu ise bu yıl Ermenistan7da yapılan şampiyonada Avrupa 3’ncüsü oldu. Ayrıca çeşitli Balkan ve Türkiye derecelerdi bulunan Katipoğlu’nun da hedefi çok güzel maçlar çıkartarak ülkemize Dünya Şampiyonluğu getirmek