Judo Bayan Milli Takımı yeni kamp dönemini tekrar ilimizde geçirecek

Judo Bayan Milli Takımı yeni kamp dönemini tekrar ilimizde geçirecek

Genç ve Büyük Bayanlar Judo Milli Takımı daha önce ilimizde geçirmiş olduğu kamp döneminin ardından, yeni kamplarını da ilimizde yapmaya karar verdi.

Önceki kamptan sonra, 26 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında Italya’nın Pescara şehrinde düzenlenen 16. Akdeniz Oyunları’na giden takım, bu kamp kapsamında 30 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında yapılan Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları ve 27- 28 Haziran tarihlerinde Istanbul’da gerçekleşen 23. Uluslararası Boğaziçi Turnuvası’na da hazırlanmıştı.

2012 yılında Ingiltere / Londra’da yapılacak olan olimpiyatlara da hazırlanan Judo Milli Takımı, yakın zamanda 21-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonası için tekrar ilimizde kampa girdi. 1 Ekim’de başlayan kamp, 20 Ekim’e kadar sürecek.

Çalışmalar esnasında açıklamalarda bulunan takımın teknik direktörü A. Hadi Kızılyaprak, şu açıklamalarda bulundu:

“Judo ve Kuraş Federasyonu 2009 faaliyet programında yer alan Dünya Gençler Şampiyonası ve 23 Yaş altı Avrupa Şampiyonası Milli Takım Hazırlık Kampımız, Kırklareli ilinde başlamış bulunmaktadır. Bu kamp; Judo ve Kuraş Federasyonu’nun esas hedefi olan 2012 Londra Olimpiyatları’na ön hazırlık kamplarından sadece birisini oluşturmaktadır.

Bu yılki hedeflerimizden olan Dünya Gençler Şampiyonası’na ve 23 Yaş altı Avrupa Şampiyonası’na iddialı bir milli takım sporcu kadrosu ve teknik adamlarıyla hazırlanmaktayız. 23 Yaş altı Avrupa Şampiyonası, federasyonumuz için çok büyük bir önem arz etmektedir. 21-22 Kasım tarihlerinde Antalya’da yapılacak olan bu müsabakada ev sahibi ülke olarak, en iyi sporcu kadromuzla mindere çıkmayı ve güzel sonuçlar elde etmeyi hedeflemekteyiz. Bunun içinde gerekli ön hazırlık kamplarından birini de şu an Kırklareli’nde yapmaktayız. Buradaki kamp çalışmalarımızı en sağlıklı şekilde yürütmemiz için tüm imkanlarını bizlere sunan Kırklareli Gençlik Spor Il Müdürlüğü’ne ve Il Emniyet Müdürlüğü’ne çok teşekkürlerimizi sunarız.

Ayrıca sporcularımıza manevi desteklerinden dolayı Bilgiç Otele ve tüm Kırklareli halkına; milli takım sporcularımız, milli takım antrenörlerimiz ve federasyonumuz adına teşekkürlerimi sunarım.”

Antalya’daki şampiyonaya 46 ülkenin katılacağını söyleyen Kızılyaprak, 25 bayan sporcudan oluşan takımlarını Yüksel Çalışkan, Şengül Demiral, Murat Reis Şengül ve Ercan Çakıroğlu’ndan oluşan antrenör ekibinin çalıştırdığını kaydederek, 46 ülke arasında birinci gelmeyi hedeflediklerini söyledi.

20 Ekim’de ilimizden ayrılacak olan Judo Milli Takımı, 22-25 Ekim tarihlerinde ise Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na katılacak.