K.L.Ü. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'na çamur içinde gidiliyor

K.L.Ü. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'na çamur içinde gidiliyor

Kırklareli çok istediği üniversitesine 2007 yılında kavuştu ama, görünen o ki yerel yönetimler böyle önemli ve akademik bir kimliğe sahip olmanın hala farkına varamadı. Bu sene öğrenci sayısı merkezde 6 bine ulaşacak üniversitemizin bünyesindeki birçok okulun şehirleşme çarpıklığına kurban gitmesi herkesi üzüyor. Rektörlük binasının eski bir mezarlık yanında, at arabalarının bekleme yaptığı bir bölgede olmasının yanısıra, Karahıdır Mahallesi’ndeki Teknik Bilimler M.Y.O.da köstebek yuvasına dönen bir yolun sonunda yer alıyor.

Daha önce kazılan, ama üstü düzgün kapatılmayan yollar arasına yüksekokula giden yol da dahil olmuş oldu. Hem Karahıdır mahallesi sakinleri, hem de Kırklarelililer, belediyenin bu vurdumduymazlığından rahatsız olmaya başladı. Vatandaşlar; “Kırklareli Belediyesi üniversite için üzerine düşen görevleri yapmıyor.

Hiç bir girişimde bulunmuyor. Bütçesinden para çıkacak diye ödü kopuyor. Hiç olmazsa yüksekokula giden şu yola adam gibi bir yama yapsınlar da, şehir dışından buraya okumaya gelen öğrenciler, rezil bir yol görmemiş olsunlar.

Bunu bile yapamazsa, belediye ne iş yarar söyler misiniz?” diyerek, belediyenin buraya hem ekonomik, hem de sosyal açıdan birçok faydası olacak üniversiteyle ilgili kendi üzerine düşenleri yapmasının şart olduğunu söylediler.