K.Ü. geleceğe emin adımlarla ilerliyor

K.Ü. geleceğe emin adımlarla ilerliyor

Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Özyılmazel, üniversite bünyesinde ‘Strateji Geliştirme Komisyonu’ kurulduğunu açıkladı. Her gün gelişmeye devam eden Kırklareli Üniversitesi’nin evrensel bir kurum olmanın vermiş olduğu vasıfla, gelecek için kalıcı çalışmalar yapmasının büyük faydalar getireceğini belirten Özyılmazel, açıklamalarında şunları kaydetti:

“Üniversitemiz 2007 yılından bu yana hızlı bir gelişme içerisinde bulunmaktadır. Bu gelişmeler üniversitemizi hem Trakya’da, hem ülke genelinde, hem de uluslararası platformlarda saygın bir kurum haline getirmeyi hedeflemektedir. Bunun için çok değişik alanlarda çalışmalar olmuş ve olacaktır.

Bunlardan en önemlisi sayın rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ın talimatıyla kurulmuş olan ‘Strateji Geliştirme Komisyonu’dur.”

Kendisinin başkanlığında kurulmuş olan ‘Strateji Geliştirme Komisyonu’nun, üniversitenin gelecek 20 yıl içerisinde ulaşması gereken hedefleri belirlemeye çalışacağını ifade eden Özyılmazel, 20 yıl içinde hangi fakülte, M.Y.O., araştırma merkezi ve bölüm kurulup oluşturulacağını, kaç öğrencinin buralarda eğitim göreceğini ve buna benzer üniversiteyle ilgili birçok konuyu bu komisyonun değerlendirip, hayata geçireceğini söyledi. Özyılmazel cümlelerine şöyle devam etti:

“Ayrıca komisyon bünyesinde Kofçaz yolu üzerindeki kampüsün nasıl şekilleneceğini belirlemeye çalışacağız. Komisyon ulusal ve uluslararası boyutaki üniversiteleri inceleyerek K.Ü.nin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için çalışacaktır. Bu çalışmanın yerel boyutunu bu hafta içinde yapacağımız istişarelerle sürdüreceğiz.”

‘Strateji Geliştirme Komisyonu’ ilk toplantısını 29 Temmuz Çarşamba günü yapacak. Toplantıda üniversitenin sorunları yerel bazdaki yetki sahibi birimlerle masaya yatırılacak.

Komisyonun toplantısına; Kırklareli Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, TBMM’de üyesi bulunan partilerin il başkanlarının katılacağı belirtildi. Özyılmazel açıklamalarının sonunda Kırklareli halkının da üniversite için yapacağı görüş ve önerilere açık olduklarını söyleyerek; “Biz hiç bir üniversitenin yapmadığını yapacağız. Buranın halkının da kendi üniversitelerinin gelişimi sürecinde söz sahibi olmasını istiyoruz. Her türlü görüş ve öneriye kapımız açıktır. Üniversitemizle Kırklareli halkının bütünleşmesini istiyoruz.” dedi.