"Kaçak kurban kesenleri bize bildirin"

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, halkımızın ve çevremizin sağlığını tehdit eden kaçak kurban kesimlerinin önüne geçilmesi amacı ile vatandaşlarımıza; 'Gördüğünüz tüm olumsuzlukları bize bildirin' çağrısı yaptı.


HABER MERKEZİ
 Ruhsal sağlıkları açısından da çocukların önünde kurban kesimlerinin yapılmaması konusunun önemine değindi.
Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, halk ve çevre sağlığını tehdit eden kaçak kurban kesimlerinin önüne geçilmesi amacı ile vatandaşlara; “Kırklareli Belediyesi’nin 153 numaralı telefonlarına bildirin” çağrısı yaptı.
Ruhsal sağlığı açısından da çocukların önünde kurban kesimlerinin yapılmaması konusunda anne ve babaları da uyaran Başkan Çağlayan;
“Hijyenik koşullarda kurban kesimlerini gerçekleştirmek amacı ile Belediye Mezbahası ve Sungurbey Öğrenci Yurdu kesim yeri olarak oluşturulan kurban kesim noktalarının dışında mahallenizde ve sokağınızda kaçak kurban kesmek isteyen vatandaşları bize bildirin tespitleri halinde cezai işlem uygulanacaktır. Kurbanlık olarak sadece küpeli ve yanlarında pasaportları bulunan büyükbaş hayvanlar ile küpeli küçükbaş hayvanlar kesilebilecektir. Kurban kesim yerlerinde seyyar tuvalet ve su kullanım imkanları da bulunmaktadır.
Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur içinde geçirebilmelerini sağlamak amacı ile bayram süresince görev başında olacaklar ve kesintisiz hizmet vermeye devam edeceklerdir.
Hijyenik ve yasal ortamda yapılan kesimlerden sonra halkımızın aileleri ile birlikte ağız tadı ve huzur içinde sağlıklı bir kurban bayramı geçirmelerini diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi. (s)