Kaçak kuyu suyu kullanan tesislere, Il Özel Idaresi "dur" diyecek

Kaçak kuyu suyu kullanan tesislere, Il Özel Idaresi 'dur' diyecek

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Mart ayı dördüncü birleşimi dün Kırklareli Il Özel Idaresi Il Genel Meclisi toplantı salonunda yapıldı. Saat 10.30’da Kırklareli Il Genel Meclisi Başkanı Sadık Aykanat başkanlığında gerçekleşen toplantı yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı. Yoklama ve tutanak özetinin okunmasının ardından ise gündemin üçüncü maddesi olan; su tasarrufu kampanyası eylem planı gereğince, Il Özel Idaresi’nin sorumluluğuna verilen, tüm yeraltı suyu kuyularına sayaç takılması, kuyuyu açan birimin kendi faydalı ihtiyacı dışında kalan kısmının belirlenerek ücretlendirilmesi yönünde karar alınması ile kiralama işlemleri için Il encümeni’ne yetki verilmesi teklifi görüşüldü.  Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kırklareli Il Özel Idaresi Il Genel Sekreteri Raif Kelep “Su kurumu ile ilgili Valiliğimizce hazırlanan eylem planı çerçevesinde devam eden bir çalışmamız var. Malumunuz ilimizde sanayi tesisleri var. Bu tesislerde izinli veya izinsiz alınan kuyu suları var.

Bunun için izinler Il Özel Idaresi’nde alınıyor. Bu konuda gerekli çalışmayı yapabilmek için konunun gündeme alınması ve Il Genel Meclisi’nin konuyla ilgili olarak çalışmayı yürütmesini hedefliyoruz. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde bu konuyla ilgili olarak ciddi bir çalışma yapılarak, Il Özel Idaresi’ne katkı sağlanacaktır.” dedi.

Raif Kelep’in açıklamasının ardından meclis üyesi Erdoğan Biner yapılacak olan bu uygulamanın tarla sulamalarında da geçerli olup olmayacağını sordu. Biner’in bu sorusunun ardından Raif Kelep bir açıklama yaparak bu konu dışında kalan alanların ayrıştıralarak belli bir program kapsamında hazırlanacağını söyledi.

Il Genel Sekreteri Raif Kelep’in açıklamasının ardından, meclis üyesi Cevdet Demir “Ben bu plana katılıyorum. Geçmiş dönemde fabrikalarda kaçak su kullanıldığını duymuştum. Faydalı bir çalışma olacağını düşünüyorum.” dedi.

Ibrahim Tezan ise; “Bu konu ülkemizin geleceğini ilgilendiriyor. Su bir ülkede petrolden de daha önemlidir. Trakya’da özellikle tekstilde çok sayıda su kullanılmaktadır. Bu çalışma ciddi bir şekilde yapılırsa özel idare iyi bir gelir elde etmiş olur” dedi.  Meclis üyelerinin konu ile ilgili olarak görüşlerini belirtmelerinin ardından madde oy birliğiyle kabul edildi Üçüncü maddenin görüşülüp kabul edilmesinin ardından ise gündemin dört, beş ve altıncı maddeleri birlikte görüşülerek imar komisyonuna havalesi kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesi’nde yer alan ilimiz Pınarhisar ilçesi Akören Köyü dar yol mevkiinde 22086,00 metrekare yüzölçümlü, tapuda Mahmut Doğru adına kayıtlı taşınmaz üzerinde “süt sığırcılığı ve besi tesisi” kurulması amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının onaylanması Teklifi’nin imar ve bayındırlık komisyonuna havalesi kabul edildi.  Yine gündemin beşinci maddesinde yer alan Il Özel Idaresi’nin ilimiz Lüleburgaz ilçesi Celaliye köyünde, 92600.00 metrekare yüzölçümlü, tapuda BNG tarım hayvancılık gıda ürünleri san. tic. aş adına kayıtlı taşınmaz üzerinde “süt besi hayvancılığı tesisi” kurulması amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının onaylanması teklifinin görüşülmesi de Imar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. Gündemin altıncı maddesinde yer alan ilimiz Lüleburgaz ilçesi Celaliye Köyü, Ağılsırtı mevkiinde, 23500.00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde süt ve besi tesisi kurulmasıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının onaylanması teklifinin görüşülmesi de Imar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. Son olarak ise gündemin yedinci maddesinde ise 2008 yılı faaliyet raporu görüşüldü ve kabul edildi.