Kaçaklara İftar Yemeği çıkarılacak

Kırklareli Gaziosmanpaşa Yabancı Kabul ve Barındırma Merkezinde, Ramazan ayı süresince oruç tutanlara iftar yemeği çıkarılacak, ibadet yapmak isteyenlere imam görevlendirilecek.

 


Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, yaptığı açıklamasında yasa dışı yollardan sınırı geçmek isterken yakalanan veya Türkiye'de kalma sürelerini geçirenlerin sınır dışı edilene kadar tutuldukları merkezde, halen değişik ülkelere mensup 250 yabancı uyruklunun barındırıldığını söyledi.
Barınma merkezinde kalanlar için iftar ve sahur yemeği çıkarılacağını ifade eden Aydoğdu, Ramazan'a özgü yemeklerin çıkarılmasının yanı sıra Müslüman ülkelerine mensup kaçakların Ramazan ayında ibadetlerini rahat yapmaları içinde talepleri halinde imam görevlendirileceğini belirtti.
Ramazan ayında verecekleri hizmetlerden kaçakların mutluluk duyduğunu anlatan Aydoğdu, ''Barınma merkezinde kalanlar Asya ve Afrika ülkesi insanlardan oluşuyor. Çoğunluğu Müslüman ülke vatandaşı olan kaçakların birçoğu yasa dışı sınırı geçmek isterken yakalananlardan oluşuyor. Bunlar sınır dışı edilene kadar barında merkezinde bakılıyor'' diye konuştu.
Kırklareli Müftülüğü de barınma merkezinden talep geldiği takdirde imam görevlendirebileceklerini kaydetti. aa