Kaçaklardan kaldıkları barınma evinin ağaçlandırılmasına katkı

Yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isterken yakalanan yabancıların barındığı Edirne Emniyet Müdürlüğü Tunca Yabancı Barınma Evi'nin bahçesi ağaçlandırıldı.

     Edirne Müftülüğü, Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Edirne Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün iş birliğinde, barınma evi bahçesine değişik türde 200 fidan dikildi.
     Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, ağaçlandırma alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, müftülük öncülüğünde başlatılan çalışmaya, Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Edirne Çevre Orman Müdürlüğü'nün de destek verdiğini söyledi.
     Fidanları bedelinin, Kuran kurslarında eğitim alan öğrencilerce karşıladığını bildiren Taşçıoğlu, ''Fidanları Kuran kurslarında eğitim gören öğrencilerimiz temin ettiler, öğrencilerden bir kısmı da burada mültecilerle birlikte fidan dikimine katılıyorlar. Bu bir başlangıçtır. Umarım diktiğimiz ağaç sayıları katlanarak artısın'' dedi.
     Edirne Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül de Edirne'deki ağaçlandırma çalışmalarına başbakanlığın 2008 - 2012 Ağaçlandırma Seferberliği doğrultusunda devam edileceğini bildirdi.
     Barınma evinde 14 aydır sınır dışı işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen Özbekistanlı Guli Barisova ise fidan dikmenin kendisine mutluluk verdiğini belirterek, Türkiye'den gidene kadar dikilen tüm fidanlara bakacağını söyledi.
     Daha sonra çeşitli türdeki 200 fidan, mültecilerin de yardımıyla toprakla buluşturuldu.
     Edirne Emniyet Müdürlüğü Tunca Yabancı Barınma Evi'nde çeşitli ülkelerden 224 kişi barındırılıyor.