Kadın adaydan ultimatom var!..

'Değirmenin altını üstüne getiririm'

Almanya’dan 4 yıl evvel kesin dönüş yaparak, Tekirdağ Değirmenaltı mahallesinde yaşamakta olan Ümmügül Sayın, Değirmenaltı’nın bir türlü istenen duruma gelemediğini ifade etti. Sayın:”Muhtarımız, mahallemizin sorunlarını ilgili yerlere taşıyamıyor. Kendisine de söyledim; ya mahalleyi yaşanır hale getirecekler, ya da muhtar olup, bunu kendim yapacağım.” dedi.

Ümmügül Sayın; yaklaşık 20 yıl süreyle Almanya Münih ve Aschburg ta yaşadı. Fabrikalarda ve çeşitli iş kollarında çalıştı. Emekli oldu. 21 yaşındaki kızı Didem Çamcı ile 4 yıl kadar evvel de, memleketi olan Tekirdağ’a yerleşti.

* “Açtığı cafeyi devretti”

Tekirdağ Değirmenaltı mahallesinde, üniversite öğrencilerine yönelik bir cafe de açan Ümmgül Sevim, 3 yıl kadar çalıştırdığı cafeyi, gençlere devretti. Değirmenaltı’nın son derece özel bir yer olduğunun altını çizen Sayın:”Derenin durumu ortada. Zamanla denize girilen plaj, pislik ve kokudan yaklaşılamaz hale gelmiş. Belediyenin yapması gereken hizmetlerin, mahalle muhtarı tarafından gündeme getirilmesi gerekli. Ne var ki, bizim muhtarımızı ne arandığında bulabiliyorsunuz. Nede, mahallemizin sorunları için devrede görebiliyorsunuz.” Dedi.

* “Muhtarlığı layıkıyla yapamazlarsa, çıkar ben yaparım”

Değirmenaltı mahallesinde, özellikle üniversite gençliği ile iyi bir iletişim kurduklarını, mahallenin sorunlarını ve çözüm yollarını bildiğini dile getiren Sayın:”Ahmet Aygün, duyarlı bir belediye başkanıdır. Mahallenin sorunlarını kendisine götürdüğümüzde, istediğimiz olana kadar gerekirse belediyenin kapısından ayrılmaz, yine de işimizi yaptırırız. Önemli olan işini takip etmektir.” Dedi.

* “2000 nüfus var ama 700 kişi görünüyor”

Değirmenaltı mahallesinde kayıtlı 700 civarında nüfusun bulunmasına rağmen, mahallede kalan üniversite öğrencileri ile bu nüfusun 2000 i bulduğuna da dikkat çeken Ümmügül Sayın:”Bu gençlerin kayıtlarının da mahallemizde yapılması lazım. Sonuçta bunlar burada öğrenim görüyor ve yaşıyorlar. Oy kullanma yaşındalar. Birçoğu da, gidip memleketlerinde oy kullanmıyorlar. Yaşadıkları ve bulundukları yer, burası çünkü.”dedi.

* “Didem uyum sorunu yaşadı”

Almanya’dan birlikte gelip, yerleştikleri 21 yaşındaki kızı Didem’in, okulda zaman zaman uyum sorunu yaşadığını ama çabuk aştığını belirten Ümmüğül Sayın:”Kızım, 1 yıl kadar evvel, ani bir evlilik yaptı. Karşı çıkınca, kaçtı. Eşi şu an askerde. Birlikte yaşıyoruz. Zaman zaman, oturum hakkımızın kaybolmaması için de, Almanya’ya giriş çıkış yapıyoruz.” Dedi.

* “Almanya bitik”

Almanya’da yaşayan Türklerin büyük sıkıntılar içerisinde bulunduğunu ve bir çoğunun da anavatana dönmek istediklerini dile getiren Ümmügül Sayın:”Ne var ki, korkuyorlar!Sahip oldukları birikimlerini yanlış yerlere yatırıp, parasız kalmak onların kabusu gibi. Yoksa, inanın ki binlerce Türk aile yarın dönerlerdi. Artık Almanya’da hayat bitti. Doğu Almanya ile birleşmenin ardından, doğunun yükünü de üstlendik. Biz döndük. Cafe açtık. Emeklilik oldu. Geçinip, gidiyoruz işte.” Dedi.

* “Tekirdağ cazibe merkezi olur”

Sahip olduğu doğal güzellikleri, denize olan yakınlığı ve sahilleri ile Tekirdağ ın cazibe merkezi olacağını ifade eden Sayın:”İyi bir tanıtım ile avrupada yaşayan bir çok kişi buradan emlak ve arazi satın alabilir. Yatırımlar yapabilirler.Bu güzelliklerin değerini iyi bilmek lazımdır.” Dedi. (bş)