Kadın çiftçiler ilimiz Sakarya'da temsil etmek için yarışacaklar

Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' isimli Bilgi Yarışması bugün saat 14.30'da 15 Grubun katılımı ile Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapılacak.


HABER MERKEZİ

Kırklareli Tarım İl Müdürü Erdinç Yazıcı yapılacak olan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi Yarışması ile ilgili olarak şunları kaydetti:
“Bakanlığımızca başlatılmış olan, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu ayılamak amacıyla bu yarışma düzenlenmiştir. 81 ilde yapılmakta olan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi Yarışması ilimizde de bugün Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü Salonu’nda saat 14.30’da yapılacak.
Yarışmaya İlimiz genelinden, bir grupta 2 bayan olmak üzere 15 grup katılacaktır. Yarışmada “Tarım”, “Hayvancılık”, “Ev Ekonomisi” ve “Çocuk Gelişimi” konularını içeren 15 asil soru sorulacak olup, eşitlik halinde ise altın sorulara geçilecek. Yarışma sonunda birinci olan grup, 21 Nisan 2010 tarihinde Sakarya’da yapılacak Bölge Finali’nde ilimizi temsil edecek.” (s)