Kadın Çiftçiler Yarışması'nda 1. Ürünlü Köyü oldu

Azime Altıner ile Recebiye Acar Kırklareli'ni Sakarya'da temsil edecek * Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' Bilgi Yarışması dün saat 14.30'da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü Salonu'nda yapıldı.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi Yarışması dün saat 14.30’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü Salonu’nda yapıldı. Bilgi Yarışması Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
“Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi Yarışması’na Kırklareli Vali Yardımcısı Taceddin Özeren, Tarım İl Müdür Erdinç Yazıcı, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turan Altıntel, Ziraat Odası Başkanı Necmi Koyuncu, Damızlık ve Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Behçet Şen, Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Özcan ve çiftçiler katıldı.
2’şer kişiden oluşan 15 grup şu isimlerden oluştu:
Merkez Asilbeyli Köyü’nden Gülay Alaç, Yasemin Gürsel,
Merkez Çukurpınar Köyü’nden Dilek Öztürk, Başak Meriç,
Merkez Erikler Köyü’nden Tennur Balaban, Melek Akgül,
Merkez Ürünlü Köyü’nden Azime Altıner, Recebiye Acar,
Babaeski Büyük Mandıra Beldesi’nden Selma Akaner, Sevda Akaner,
Demirköy Yeşilce Köyü’nden Selma Göre, Süreyya Öztan,
Demirköy İlçesi İğneada Beldesi’nden Deniz Turnaz, Meliha Ekici,
Demirköy İlçesi İğneada Beldesi’nden Emine Kaptan, Yücel Nacarten,
Kofçaz İlçesi Alatlı Köyü’nden Arzu Keskin, Hilmiye Ünlü,
Lüleburgaz İlçesi Karaağaç Köyü Emine Uzel, Aylin Ayda,
Lüleburgaz İlçesi Ertuğrul Köyü’nden Müsebbiye Koyun, Fatma Acun,
Pehlivan Köy Doğanca Köyü’nden Remziye Ersoy, Kadriye Yıldız,
Pehlivanköy Yeşilova Köyü’nden Zeynep Tav, Nihal Tav,
Pınarhisar Erenler Köyü’nden Havva Arslan, Ayşe Akter,
Vize İlçesi Soğucak Köyü’nden Gülşah Beler, Sema Sarp.
Bilgi Yarışması’nın Jüri Başkanlığı’nı Süleyman Diril, Jüri Üyelikleri’ni Ayhan Çelik ve Ulaş Ay yaptı.
Yarışmada 15 sorulan sorunun ardından 14 doğru 1 yanlış ile Merkez Ürünlü Köyü’nden Azime Altıner, Recebiye Acar, Pehlivanköy Yeşilova Köyü’nden Zeynep Tav, Nihal Tav, Pınarhisar Erenler Köyü’nden Havva Arslan, Ayşe Akter berabere kaldı.
Altın sorular diye adlandırılan 4 sorunun yarışmacılara yöneltilmesinin ardından elenen Pınarhisar Erenler Köyü’nden Havva Arslan, Ayşe Akter ile Pehlivanköy Yeşilova Köyü’nden Zeynep Tav, Nihal Tav elendi.
Yarışmada 1. olan Merkez Ürünlü Köyü’nden Azime Altıner, Recebiye Acar’a ödüllerini Kırklareli Vali Yardımcısı Taceddin Özeren verdi.
Yarışmada 2. olan Pehlivanköy Yeşilova Köyü’nden Zeynep Tav, Nihal Tav’a ödüllerini Ziraat Odası Başkanı Necmi Koyuncu ve Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turan Altıntel verdi.
Yarışmada 3. olan Pınarhisar Erenler Köyü’nden Havva Arslan, Ayşe Akter’e ödüllerini Damızlık ve Sığır Yetiştiriciliği birliği Başkanı Behçet Şen ve Tarım İl Müdür Erdinç Yazıcı verdi. (ue)