Kadın Çiftçiler Yarışması'nın galibi Tozaklı Köyü oldu

Kırklareli Valiliği Tarım İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' Bilgi Yarışması'nın 6'ncısı 08 Mart 2009 Pazar günü saat 14.00'te yapıldı. Yarışma'nın 1.'leri Tozaklı Köyü'nden Nurdan Uslu-Çilem Karaman oldu.


Her yıl Kırklareli Valiliği Tarım İl Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi Yarışması’nın 6’ncısı Kırklareli Kültür Merkezi’nde, 8 Mart 2009 Pazar günü kutlanan  “Dünya Kadın Günü” etkinlikleri kapsamında saat 14.00’te yapıldı.
Düzenlenen yarışmayı izlemeye; Kırklareli Vaülisi Hüseyin Avni Coş, eşi Aylin Coş, Vali Yardımcısı İ. Hakkı Çınarsoy, Tarım İl Müdürü Murat Yıldız, kamu kurum kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, yarışmaya katılan yerlerden köylüler Kırklareli Kültür Merkezi’ne akın etti. Yarışma öncesinde Poyralı kadınlar yöresel manilerini seslendirdiler. Ardından Kofçaz’ın Elmacık Köyü’nden Nefise İnan Darbuka Showu7nu sundu.
Yarışmaya;
* Merkez, Asilbeyli Köyü’nden Gülay Anaç-Yasemin Gürsoy
* Babaeski İlçesi, Pancarköy Köyü’nden Fatma Acun-Mehtap Pıtır
* Demirköy İlçesi, İğneada Beldesi’nden Nezahat Ekici-Emine Kaptan
* Kofçaz İlçesi, Ahlatlı Köyü’nden Arzu Keskin-Zehra Ünlü
* Pehlivanköy İlçesi, Doğanca Köyü’nden Nebahat Çelikyürek-Tülay Onat
* Pınarhisar İlçesi, Tozaklı Köyü’nden Nurdan Uslu-Çilem Karaman
* Lüleburgaz İlçesi, Karaağaç Köyü’nden Aynur Arda- Emine Üzel
* Vize İlçesi, Soğucak Köyü’nden Gülşah Beler-Sema Sal’dan oluşan ekipler katıldı.
İl Finali’nde Yarışan yarışmacı gruplara, Ev Ekonomisi, Gıda Muhafazası ve Tarımsal konuları içeren (Arıcılık, Sulama, Meyvecilik, Sebzecilik, Süt sığırcılığı, Organik Tarım, Tarla Bitkileri, Süt ve Süt Mamulleri) 3 ana başlık altında 15 asil soru soruldu. Sorulan bu sorular sonunda Kofçaz İlçesi, Ahlatlı Köyü’nden Arzu Keskin-Zehra Ünlü ile Pınarhisar İlçesi, Tozaklı Köyü’nden Nurdan Uslu-Çilem Karaman 11’er soruya doğru cevap vererek ilk etapta beraberliği sağladılar. Bu dakikadan sonra heyecan başladı. 10 adet Altın Soru’ya geçildi.
İlk 2 Altın Soru’yu her iki ekipte bilince eşitlik bozulmadı. 3. Altın Soru’ya Tozaklı Köyü’nden Nurdan Uslu-Çilem Karaman doğru cevap verince Yarışma’nın 1’ncisi olurken, 2.  Kofçaz İlçesi, Ahlatlı Köyü’nden Arzu Keskin-Zehra Ünlü, 3’ncü de * Merkez, Asilbeyli Köyü’nden Gülay Anaç-Yasemin Gürsoy oldu. Derece’ye girenlere Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı İ. Hakkı Çınarsoy ve Tarım İl Müdürü Murat Yıldız tarafından Altın, Şilt, katılım belgesi ve sponsorlar tarafından temin edilen çeşitli hediyeler verildi.
Yarışmada İl Birincisi olan grup 16 Nisan 2009 günü Kocaeli'de yapılacak Bölge Yarışmasında İlimizi, Kocaeli Bolu, Bursa, Düzce, Edirne, İstanbul, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ile birlikte temsil edecek. Burada Bölge 1’ncisi olması halinde ekibimiz Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından tarihi daha sonra açıklanacak ve Muş’ta yapılacak olan Türkiye Finalleri’nde ilimizi ve bölgemizi temsil edecekler. (s)