Kadın Hakları Komisyonu'ndan Vali Aydoğdu'ya ziyaret

Kadın Hakları Komisyonu'ndan Vali Aydoğdu'ya ziyaret

Kırklareli Barosu Kadın Hakları Komisyonu yönetimi ve üyeleri, 06 Ekim Salı günü Vali Cengiz Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti. Saat 14:00’da gerçekleşen ziyarete Kırklareli Baro Başkanı Göksel Okumuş, Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Tülay Tunçay Peker, Kadın Hakları Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Dilek Köse Ateş, Ayşegül Tükel, Nuray Çoban ve Çiğdem Erdem Öztufan katıldı.

Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Tülay Peker, Komisyonları hakkında Vali Aydoğdu’ya bilgiler vererek, Kırklareli’nde bir sığınma evine ihtiyaç olduğunu belirtti. Başkan Peker ayrıca, aile içi şiddetinde kadınların çok mağdur olduğunu ancak, bayanların bu şiddeti yaşamalarına rağmen utanma duygusundan dışarıya aktaramadıklarını belirtti.

Vali Cengiz Aydoğdu’da sığınma evlerinin adından dolayı pek fazla tutulmadığını, sığınma evleri yerine, şiddete maruz kalan kişilerin hukuki danışmanlık alabilecekleri farklı çalışmaların yapılabileceğini belirtti. Bu tür konuların çok hassas olduğunu belirten Vali Aydoğdu, bu tür aile içi konularda kaş yaparken göz çıkartılabileceğini, bu yüzden sığınma evi yerine danışmanlık merkezlerinin daha iyi olacağını belirtti.

Ziyarette Kırklareli Barosu Başkanı Göksel Okumuş Kırklareli Barosu’nun 56 yıldır faaliyet gösterdiğini dile getirerek, Vali Aydoğdu’dan baroya yer talep etti. Vali Aydoğdu, bu konuda yeni Adliye Sarayı’nın yapılması ile yer sorununun da ortadan kalkacağını dile getirdi.