Kadın Kollarındaki istifaları bekliyorduk

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus, Kadın Kolları'ndaki istifaların beklenen bir şey olduğunu belirterek, bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

HABER MERKEZİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus, 17 Mart 2010 Çarşamba günü saat 20.00’de İl Binasında düzenlediği basın toplantısında Kadın Kolları’ndaki istifalara açıklık getirdi. Ulus istifaların beklenen bir şey olduğunu ifade etti.  
Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Av. Tülay Tunçay Peker ve Yönetim Kurulu’nda görev yapan 15 arkadaşının aynı anda istifa etmesinin bazı gazetelerde “Kırklareli AKP’nin bir kalesi daha yıkıldı” şekilde yer almasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ulus şunları kaydetti:
“Kırklareli’mizdeki yaşayan insanlarımızın en iyi şekilde hizmet alabilmeleri için iktidar partisinin burada yapması gerek görevleri en iyi şekilde temsil etmek, yerine getirmektir. Biz bu manada bu güne kadar faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Ben özellikle bu günkü okuduğum gazetede, gazetelerde söyle bir beyanatta var. Bu beyanatta da özellikle bizimle ilgili eski tas, eki hamam şekline yakın bir kelime kullanmış ben buna şöyle cevap vereyim. Biz daha seçildiğimiz gibi ilk faaliyetlerimizden biri, buradaki hafızalar unutuyor hatırlatmamız gerekir, seçildiğimiz gibi bütün Kırklareli’de bulunan il Başkanlığı pozisyonundaki diğer partilerin İl Başkanlarıyla kahvaltı toplantısı yaptık. Bu beklide Kırklareli siyasi tarihinde hiç görülmemiş bir organizasyon. Bu organizasyonla birlikte Kırklareli’nin meselelerini beraber değerlendirip, beraber yoğurup, beraber bakıp işte değişik yerlerden bakabiliriz. Bunları insanlarımızın yaşam standardını yükseltmek Kırklareli’mizi ileriye götürmek daha faydalı olabilmek amacıyla böyle bir başlangıç verdik, beraber olalım dedik.
Bunun hemen akabinde dedik ki mevcut olan burada kanaat önderi kıvamında bulunan sivil toplum örgütlerini bir araya getirdik. Biz yönetim olarak Kırklareli’nde bu konuda ilkleri gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz.  
Bunun yanında biz arkadaşlarımızın bütün özellikle bayan arkadaşlarımızın onlarla ilgili hassa olduğu hususlarda yaşlıların ziyareti, ev ziyaretleri köyde bulunan yardıma muhtaç insanların ziyareti var. Bu dönemde hatırlarsanız Kadın Kollarımızla çok güzel faaliyetlerimiz oldu. Kendilerine her türlü desteği sağladık. Bundan sonra da yeni göreve gelecek olan arkadaşlarımıza bu desteğimizi sağlayacağız. 
Şimdi burada gazetede çıkan “AK Parti teşkilatı ne yapıyor başarısız bir çalışma” ben bunu kabul etmiyorum. Biz ciddi şekilde çalışıyoruz ve bunun akabinde de sizlerin yine takip ettiği Lüleburgaz Teşkilatımızı tekrar baştan onardık, yenilendi. Pınarhisar Teşkilatımız tekrar baştan yenilendi. Vize Teşkilatımız şuanda ve nasip oldu. O günde biz kendi arkadaşlarımızla aramızda diğer Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, Babaeski Teşkilatımız diğer ilçelerimizin teşkilatlarını baştan seçimlere hazırlamak üzere baştan yeniliyoruz. Bunu da çok açık söylüyoruz. Bizim hiçbir kimseyle hiçbir şekilde derdimiz yok.
İşlerinin yoğun olması dolayısıyla Kadın Kolları Başkanlığı’ndan istifa eden Av. Tülay Tunçay Peker ve Yönetim Kurulu’nda yer alan arkadaşlarına bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. En yakın zamanda Kırklareli Kadın Kollarımız da yer alacak isimleri belirleyeceğiz.” (s)