Kahraman; "Defolu adaylarla seçime girmek bu ülkenin intiharına su taşımak demektir"

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Kırklareli teşkilatı gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemizi ziyarete ÖDP Kırklareli İl Başkanı Hüseyin Kahraman, İl Genel Meclisi Üyesi Adayları Nermin Kahraman, Nebi Türkgeldi ve İl Yönetiminden Hamil Topuz’da katıldı. Ziyaret sırasında konuşma yapan İl Başkanı Hüseyin Kahraman defolu adayların ülkemiz açısından zararlı olduğunu vurguladı.
Kahraman; “Demokrasi Platformu partilere öncelikle dedi ki; sosyal demokrat, demokrat, solcu partileri bir arada görmek istiyoruz. Ortak güç birliği yapın dediler. Bizde o çağrıya ayak uydurduk. Buradaki birkaç demokrat parti ile bağdaşmasak bile Kırklareli’nde yan yana gelme gibi bir güç birliği yapalım dedik. Çalışmalarımız belirli bir miktar sürdü. Biz tabiî ki güç birliği yaparken laf olsun diye değil, benden ne kadar, senden ne kadar değil, çalışmalarla ilgili bazı olmazsa olmazlarımız var bizim. Kırklareli’nin genel çıkarları gereği ne gerekiyorsa bunlarla güç birliği yapalım şartlara bağlayalım dedik. Bunları belirli bir düzeye kadar getirdik. Temsiliyet konusuna gelince biz zaten parti olarak temsiliyet vermemiz önemli değil güç birliğini uygularsanız biz destekleriz dedik. O yüzden yerel yönetimlerde seçimlere girmeyip CHP’nin yada diğer sosyal demokrat partilerin, özellikle kazanacak olanı desteklemeye çalışıyoruz. Seçimleri kazanma oranımızın çok yüksek olmaması nedeniyle seçimlere girmedik.
Dünya büyük bir ekonomik krize girdi. Bu ortamda böyle tantanalı, böyle ucu bucağı belli olmayan vaatlerle, öyle birbirleriyle yok sen şunu dedin yok ben bunu dedim, onun dışında bir sürü defolu adaylarla seçime girmek bu ülkenin intiharına su taşımak demektir. Böyle görkemli, böle masraflı, hesapsızca yapılan seçimleri çok uygun bulmuyoruz. Mütevazı bir seçim çalışması olmalıydı. Kadı ki bu partiler bu masrafları kendi ceplerinden, aidatlarından yapmıyorlar. Devletten trilyonlarca para alıyorlar. Yani bizim paralarımızı alıyorlar. Bizim paramızı halkın parasını böyle harcıyorlar. Zaman zaman nelerin ne şekilde olması gerektiğini de açıklıyoruz. İl Genel Meclisi’ne girmek istememizin sebebi de budur. Görüş ve düşüncelerimizi yansıtmak” diye konuştu.