Kahraman İtfaiyeci ödüllendirildi

Görev sırasında ayağını merdivene sıkıştırarak ayak parmağını kıran İtfaiye Eri 'Kahraman İtfaiyeci' seçilerek bin 70 TL ile ödüllendirildi.

Kırklareli Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri bir evde çıkan yangını söndürmek için müdahale ettikleri sırada itfaiye merdivenine ayağını sıkıştırarak ayağı kırılan bir itfaiye eri acısına aldırmadan dumandan etkilenen kişileri dışarı çıkarmış daha sonradan Hastaneye giderek tedavisini oldu.
Kırklareli belediyesi Encümeni tarafından İtfaiye Eri Okay Sünger’i “Kahraman İtfaiyeci” seçerek bin 70 TL ile ödüllendirdi. Kırklareli İtfaiye Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle Kırklareli İtfaiye Müdürü Remzi Yazman Kahraman İtfaiyeci seçilen Sünger’e ödül çekini takdim ederek kendisini tebrik ettiğini belirtti.
İtfaiyeciler zamanı geldiğinde bir kişiyi kurtarabilmek için canlarına hiçe sayan kişiler olduğunu belirten Yazman konuşmasında şunları kaydetti:
“4 Ocak Günü Bademlik Mahallesi’nde bir ev yangınına müdahale eden arkadaşımız itfaiye merdivenine ayağını sıkıştırarak başparmağını kırmıştır. Ayağındaki acıyı aldırmadan göreve devam eden arkadaşımızı kutluyor ve mutluluk duyuyorum. İtfaiye Eri’ne yakışan bir davranışı yapan arkadaşımız bizim ve ekibimizin gururu olmuştur. Bu davranışın diğer arkadaşlarımıza ve diğer Kurum ve Kuruluşlarda her türlü görev yapanlara da örnek olmasını istiyorum” dedi.
İtfaiye Eri Sünger ise: “Bunu benim yerimde olan herkesin yapacağına inanıyorum” dedi. (s)