Kahraman; "Özgür irademizle kullanacağımız oylarla, kendi geleceğimize sahip çıkalım"

Kahraman; 'Özgür irademizle kullanacağımız oylarla, kendi geleceğimize sahip çıkalım'

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Il Başkanı Hüseyin Kahraman, partisinin Il Genel Meclis üyesi adayları Nebi Türkgeldi ve Nermin Kahraman ile birlikte dün gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kahraman gazetemize sunduğu basın açıklamasında; “Merkez ilçede, emekli işçi Nebi Türkgeldi ve Emekli Öğretmen Nermin Kahraman olmak üzere, bütün ilçelerimizde gösterdiğimiz adaylarımızla karşınızdayız” dedi. “Şeffaf bir Il Genel Meclisi için, adaylarımız bu yarışta yer alıyor” diyen Kahraman açıklamasında şunları kaydetti;

“29 Mart 2009 Yerel Yönetimler ve Mahalli Idareler seçim çalışmaları, bir ibret belgesi olarak hepimizin gözü önünde devam ediyor. Onca seçim rüşvetleri altında, onca sanal iddialarla, onca desteksiz ve hayali vaatlerle ve de onlarca güven erozyonuna uğramış adaylarıyla nasıl bir geleceğin bizi, yerel yönetimleri ve ülkemizi beklediği gün kadar açık.

Hele, hergün yeni yeni işletmelerin kapanması ve işten çıkarılmalarla, halkımızı daha da yokluk ve yoksulluk içinde bırakacak olan 'küresel kriz'e rağmen, demokrasilerde yapılması kaçınılmaz olan seçimlerin mütevazi bir sekilde yapılması yerine, trilyonlarca liraya mal olan bu seçimlerde harcanan paraların partilerin aldıkları hazine yardımları yani, bizim paralarımız olduğu düşünülürse, çok yazık değil mi?

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Kırklareli Il örgütü olarak; tüzüğümüz, programımız, ilkelerimiz ve anlayışımız doğrultusunda, '29 Mart 2009 Yerel Yönetim ve Mahalli Idareler Seçimleri'ni şöyle değerlendiriyoruz; Öncelikle, ilimiz Kırklareli'nin; ekonomik sorunları, sürdürülebilir kalkınma içerisinde çözümlenmiş... Hava, su, gürültü ve toprak kirliliği olmayan, doğal çevresi korunan... Istihdam, konut, dolaşım, güvenlik, spor ve dinlence gereksinimleri karşılanan... Engellilerin, kadınların, yaşlıların, gençlerin ve çocukların sorunlarının çözüldüğü... Kaliteli fiziki çevre ile uyumlu mimarisi gerçekleştirilmiş, yaşama, çalışma ve sosyal aktiviteleri ile uyumlu... Katılımın ve kültürler arası kaynaşmanın sağlandığı, bölgesi, ülkesi ve Avrupa ile uyumlu... Insanlarının mutluluğunu temel alan... Öncelikle insan ve tüm canlıların çağdaş, sağlık, güvenlik içinde, geleceğe umutla bakılan 'Bir Avrupa Kenti' olmasını hedef aldık.

Yaşadığımız bölgede; Halkı yoksullaştırıp sadaka beklercesine kapıkulu eden anlayışla mücadele etmek için, eğitim ve sağlığın nitelikli ve parasız bir hak olmasını sağlamak için, genel ve yerel yönetim bütçelerinin hazırlanması ve kullanım plan ve programlarında, katılımcı-sosyal ve şeffaf bir bütçe anlayışına uygun olarak kent konseyi, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları gibi halkın örgütlü yapılarının etkin kılınması için, bölgemizi kirli sanayinin etkisinden kurtarıp hava, su ve toprak güvenliğini sağlamak, başta insan olmak üzere tüm canlıların yaşam haklarını savunmak için, halkın en temel ihtiyacı olan su ve gıda güvenliğini denetim altında tutmak için, ülke ve kent yönetimlerinde; söz, yetki, karar ve iktidarın halka ait olabilmesi için.

Yaşadığımız kentlerde; Toplumsal çıkarların korunması, kente karşı sorumluluk duyulması, kentli bilincinin sağlanması, doğaya karşı sorumlulukların yerine getirilmesi, bilginin paylaşılması, kenti yönetenlerin denetlenmesi, kentsel hizmetlerin ihtiyaçlar ve haklar ekseninde ele alınması için, kent yönetimlerine talip siyasi partilerin, etkin ve üretken bir politikayı hayata geçirmesi konusunda kararlı olması gerekmektedir.    

Bu yolda ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya kararlıyız ve birgün mutlaka başaracağımıza inanıyoruz. Bu anlayış içinde; kendi öz gücümüz ve ağırlığımızın ne olduğunun bilinci ile, ilimizde daha gerici ve tutucu, daha ırkçı ve şoven düşüncelerin etkin olduğu bir yerel yönetim erkinin hakim olmasına neden olmamak için, Kırklareli merkez ve bağlı ilçelerinde belediye başkanlığı ve meclisi seçimlerine girmeme kararı aldık. Bu kararı almadan önce; üyelerimizin, ülkemiz ve geleceğimize ilişkin ortak beklenti ve kaygılarımızı paylaşan Demokratik Kitle Örgütleri, Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin görüş ve önerilerini aldık. Hatta, Kırklareli merkez ilçede yerel yönetim ile sınırlı olarak sosyal demokrat partilerle güç birliği üzerine görüşmeler yaptık. Her ne kadar, bu güç birliği sonuçlanmamış olmasına rağmen partimizin yerel koşullar ve siyasi anlayışı doğrultusunda üyelerimizin sağ duyulu davranacakları bilinmelidir. Bu sorumluluk duygusu içinde üyelerimiz, ilkeler ve adayların siyasi, ahlaki kimlikleri ile güvenilirliklerine bakarak oy kullanması konusunda serbest bırakılmıştır.

Ancak; Il Genel Meclisi seçimlerine, siyasi partilerin politik ve ideolojik kimliklerinin ifade edildikleri alanlar olması nedeniyle yerel ve genel yönetimlerde biz de varız. Ve, bugün sizlerden oy isteyen iktidarı/muhalefeti ile ülkesine yabancılaşmış, emek ve halk düşmanı siyasi partilerin yaptıkları ve yapacaklarına karşı, bizimde söyleyecek sözümüz yönetimlerde sorumluluk alacak yüzümüz olduğu için, ayağımız yere basarak ifade ediyoruz ki, tüm ilçelerde seçimlere katılıyoruz.

Merkez ilçede, emekli işçi Nebi Türkgeldi ve Emekli Öğretmen Nermin Kahraman olmak üzere, bütün ilçelerimizde gösterdiğimiz adaylarımızla karşınızdayız. 29 Mart 2009 Yerel Yönetim ve Mahalli İdareler seçimlerine katılan, Özgürlük ve Dayanışma Partisi listeleri dışında hiçbir temsilcimiz yoktur.

'Aman oyum boşa gitmesin', 'aman oylar bölünmesin' ya da 'ben oy vermezsem ya şeriat gelirse, ya faşizm gelirse' kaygılarına kapılmayın. O korktuğunuz kaygıları ılımlı islam ve ırkçılık/şovenizm olarak bugün yaşıyoruz zaten. Asıl sorun, bu korkulara karşı 'biz varız' siyaseti yapanlarda. Yani, ister küresel ekonomik krizin mucidi emperyalist-kapitalist dünyanın ekonomik kuruluşları IMF/DB gibi güçlerin desteklediği siyasi anlayışların, isterse emek-barış-adalet'ten yana olan anlayışların yanında olalım. Ama, özgür irademizle kullanacağımız oylarla kendi geleceğimize sahip çıkalım. Birlikte ülkemize, bölgemize, ilimize sahip çıkmaya ve halkımızın çıkarlarını savunmaya biz varız. Seçimlerin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.”