Kahveciler Odası Başkanlığı'na Şaban Doğan yeniden seçildi

Kahveciler Odası Başkanlığı'na Şaban Doğan yeniden seçildi

Kırklareli’de 2010 yılının ilk genel kurulu Kahveciler Odası tarafından yapıldı. Grand Şampiyon Hotel’de 09 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilen genel kurulda, 3 dönemdir Kırklareli Kahveciler Odası Başkanlığı’nı yapan Şaban Doğan yeniden başkanlığa seçildi. 

Saat 13:30’da başlayan genel kurulun Divan Başkanlığını Kırklareli Esnaf Odaları Birliği Başkanı A. Fuat Şeker, Divan Başkan Yardımcılığı’nı Ismail Sıcak, katip üyeliklerini Şenol Uçan, Faruk Arda, Yasin Yiğitalp yaptı. Ayrıca genel kurulda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan Halil Ibrahim Günay ve Muhsin Özer hazır olarak bulundu. Kahveciler Odası Genel Kurulu saygı duruşu ve Istiklal Marşımız’ın okunması ile başladı.

Başkanlık Divanına imzalama yetkisi vermesi ile start alan gündem, yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi ile devam etti. Sonrasında ise sırası ile denetim kurulu faaliyet raporu okundu ve müzakeresi, bilanço gelir- gider hesaplarının okunması müzakerisinin görüşülmesi yapıldı. Bilanço gelir- gider hesaplarının okunmasının ardından hesaplar, Divan Başkanı A. Fuat Şeker tarafından oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Akabinde ise yönetim kurulu ve denetim kurulunun ayrı ayrı ibrazı yapıldı. Hız kesmeden devam eden genel kurulda Kırklareli Kahveciler Odası Başkanı Şaban Doğan, yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçeyi okudu. Programlar ve bütçenin oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Yapılan oylamanın akabinde yine başkan Doğan; aylık ücretlerin, huzur haklarının, yolluk ve konaklama ücretlerinin tespit edilmesini okudu, oylara sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temennilere geçilmeden önce kahvecilerin sorunları dile getirildi. Kırklareli Merkez Ilçeye bağlı Çukurpınar Köyü’nde kahvehanecilik yapan bir esnaf Jandarma’nın köylerde kahvehaneleri saat 23:00’da kapatmalarını istediğini söyledi. A. Fuat Şeker, Başkan Şaban Doğan ile birlikte Il Genel Meclisi üyeleri ile konuyu görüşeceklerini dile getirdi. Akabinde ise bir başka kahveci esnafı fiyatlarda yaşanan rekabetin kendilerini zor durumda bıraktığını belirtti. Kahveciler Odası Başkanı Şaban Doğan, ”Rekabeti ücretle değil hizmetle yapalım. Hizmetimizi ve kahvemizi güzelleştirirsek insanlar zaten bize gelir. Bu 40 kuruşu da 50 kuruşu da seve seve verirler. Önce kendimiz bir aynaya bakacağız.

Bedavaya niye çalışıyoruz ki. Her sektörde rekabet var. Ama bu hizmet rekabeti olmalıdır. Şu anda kahvecilerimizin yüzde 60’ı sigortasını ödeyemiyor.” dedi.

Dilek ve temenniler kısmında başka söz alan olmayınca seçime geçildi. 3 dönemdir Kırklareli Kahveciler Odası Başkanlığı’nı yapan Şaban Doğan’ın tek listeden aday olduğu seçimde yine hükmen Doğan yeniden başkanlığa seçildi.

 Kırklareli Merkez Ilçe ve Merkez bağlı köylerden çok sayıda kahvehanecinin katıldığı seçimde ayrıca Kırklareli Kahveciler Odası Başkan Yardımcısı Levent  Ulutaş ve yönetim kurulu, Pazarcılar, Berberler ve Kuaförler,  Bakkallar, Elektrikçiler ve Lokantacılar Odaları Başkanları hazır olarak bulundu. Kahveciler Odası Genel Kurulu seçim ve yönetimin toplu fotoğraf çekilmesinin ardından son buldu.