"Kaliteli insanların çoğaldığı bir toplum kaliteli toplum olur"

45. Kütüphane Haftası Kutlamaları kapsamında düzenlenen program dün saat 14.30'da İl Halk Kütüphanesi'nde yapıldı. Vali Coş yaptığı konuşmasında kitap okumanın önemine değinerek, kaliteli insanların çoğaldığı bir toplumun kaliteli bir toplum olacağını söyledi.


Kırklareli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından 45. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen tören dün saat 14.30’da İl Halk Kütüphanesi’nde yapıldı. Düzenlenen törene; Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Naci Gürbüz, İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hilal Sıcak, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, öğrenciler, öğretmenler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili S. Hilal Sıcak hafta ile ilgili olarak bir konuşma gerçekleştirdi. Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Naci Gürbüz’ün konuşmasının ardından Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
“Türk Milleti olarak, hedefimiz olarak çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine ancak kültürle, bilimle ulaşabiliriz. Dedikoduyla, magazinle çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine ulaşmamız mümkün değil. Onun için hepimizin çok çalışması, kendi üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmemiz, bunun yanında da kişisel gelişimimizi sağlamak için kitap okumamız gerekiyor. Kendi kalitemizi arttırırsak kaliteli insan olmuş oluruz.
Kaliteli insanların çoğaldığı bir toplum kaliteli toplum olur. O zaman toplam kaliteyi yakalayan çağdaş gelişmiş bir ülke olmamızın önünde hiçbir engel kalmaz. En az bir vatandaşımızı kitap dostu yapabilirsek bu bizim kazancımız olur. Bunun için sizleri ve burada olmayan sizlerin temsil ettiği kurum ve kuruluşların diğer mensupları da bu çalışma için davet ediyorum.
Kütüphaneyi kullanan kişilerin artması, ilimizin gelişmesine de katkı sağlayacaktır, buna inanıyorum. Bizim baktığımızda Türk Milleti olarak kitaba ve kütüphanelere büyük önem veren milletlerden olduğumuz görülüyor. Bilim tarihini incelediğimizde en büyük kütüphaneleri en önemli kütüphaneleri kuran milletlerin başında bizim milletimiz geliyor. Bu milletin temsilcisi olarak bizlerin de ecdadımızdan, tarihimizden gelen bu güzel ve yararlı geleneğimizi ve yönümüzü daha da geliştirmemiz; dünya uluslarına örnek okuyan yazan bir toplum haline gelmemiz gerekiyor.”
* Kütüphaneden en çok yararlananlar ödüllendirildi
Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un konuşmasının ardından Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nden en çok yararlanan örnek okuyuculara ödüllerinin verilmesi törenine geçildi. Çocuk Bölümü’nden en çok yararlanan; Atatürk İlköğretim Okulu 4/C sınıfı öğrencisi Alperen Tabaksoy ile Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8/C sınıfı öğrencisi Mine Kahveci ‘ye Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından ödülleri verildi.
Yetişkinler Bölümü’nden en çok yararlanan; Emekli Öğretmen Aynur Özçamsırtı’na Kırklareli Başsavcısı Esat Semerci, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Ekin roza Çelik ile Fen Lisesi öğrencisi Meriç Aras’a Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu ödüllerini verdi.
Düzenlenen ödül törenin ardından Öğretene Atölyesi Resim Grubu tarafından da düzenlenen Sergi’nin açılışı Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci ve Araştırmaçcı-Yazar Nazif Karaçam tarafından gerçekleştirildi.
* Kütüphane Haftası etkinlikleri devam edecek
45. Kütüphane Haftası etkinlikleri dün yapılan törenle sınırlı kalmayacak. Hafta kapsamında bugün saat 14.00’te yine Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nde Hakan Büyükdere tarafından “Hayatı Daha İyi Anlamaya Yardım Eden Sözler” konusunda söyleşi yapılacak. Yine Hakan Büyükdere tarafından yarın saat 14.00’te aynı yerde “Birlikte Tartışalım” konulu bir panel gerçekleştirilecek. Kutlama etkinlikleri 03 Nisan 2009 Cuma günü saat 14.00’te Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nde Nazif Karaçam tarafından verilecek olan  “Türkiye de ve Dünyada Kitap Kültürü” isimli Konferans ile sona erecek. (s)