Kamera sistemi hırsızlık olaylarını azalttı

Kamera sistemi hırsızlık olaylarını azalttı

Kırklareli'nde dolandırıcılık, kapkaç, hırsızlık gibi olayların yaşanmaması için polisin, halk pazarında kurduğu kamera sistemi sayesinde suç oranlarının düştüğü bildirildi. Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü, kentte çarşamba günleri kurulan halk pazarında alışveriş yapan vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmesini sağlamak, dolandırıcılık, kapkaç, hırsızlık gibi olayları gerçekleştiren kişileri tespit etmek amacıyla kamera ile pazarı yakın takibe aldı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri Inceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Istasyon Mahallesi, Hastane caddesinde, pazarın giriş ve çıkışlarını tripod üzerine kurdukları kameralarla kayıt altına almayı sürdürüyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri, uygulamanın dolandırıcılık, kapkaç, hırsızlık gibi olayların faillerini bulmak ve bu suçu işleyenleri caydırmak amacıyla başlatıldığını belirtirken, pazarda mala karşı işlenen suçların yarı yarıya düştüğünü kaydetti. Uygulamanın devam edeceğini ifade eden yetkililer, oluşabilecek her türlü olayın 155 Polis Imdat telefon hattına bildirilmesini istedi.