"Kamu çalışanlarını birleştirecek tek ve gerçek güç Birleşik Kamu-Iş'tir"

'Kamu çalışanlarını birleştirecek tek ve gerçek güç Birleşik Kamu-Iş'tir'

Eğitim-İş Kırklareli Il Temsilciliği Yönetim Kurulu, Birleşik Kamu-Iş’in 1. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada şunlar kaydedildi;

“Emek mücadelesini ırkçılıkla, bölücülükle, gericilikle lekelemeyen; çağdaş, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinden yana olan; Bünyesinde Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Kolunda Eğitim-Iş, Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolunda Birleşik Sağlık-Iş, Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunda Birleşik Büro-Iş, Yerel Yönetim Hizmet Kolunda Yerel-Iş, Kültür ve Sanat Hizmet Kolunda Kültür Sanat-Iş sendikalarını barındıran Türkiye'nin 4'üncü büyük konfederasyonu Birleşik Kamu Iş görenleri Sendikaları Konfederasyonu Birleşik Kamu-Iş 10 Nisan 2008 de resmen kurulmuştur.

Son dönemlerde ülkemizdeki sendika ve konfederasyonlar, işlevsiz hale gelerek çalışanların ekonomik ve özlük haklarını savunamadıkları gibi ülke sorunlarına karşı da duyarsız kalmışlardır. Insanların temel gereksinimlerini karşılayan birçok maddeye yapılan zamlara (Elektrik, doğalgaz vb.) karşılık, hükümetle toplu görüşme masasına oturan ve isteklerini ortak noktaya getiremeyen sendika ve konfederasyonlar, toplu görüşme öncesi açıklamalarını unutup, 2009 da kamu çalışanlarına 4 + 4,5'luk yapılan zammın altına imza atmışlardır.

Birleşik Kamu- Iş; şu anda mevcut olan 4688 sayılı yasanın grev ve toplu sözleşme hakkını içerecek şekilde yeniden düzenlenmesi konusundaki mücadelesini sürdürecektir. Konfederasyonumuz ülkemizin yaşadığı sürece sessiz kalmayacak, gericiliğe, ırkçılığa, bölücülüğe, sömürüye karşı mücadelesine yılmadan devam edecektir. Çalışanların emeklerine her zaman sahip çıkacaktır. Bu başarı ancak çalışanların dağınık ve bölünmüşlükten kurtulmasıyla elde edilir. Kamu çalışanlarını birleştirecek tek ve gerçek güç ise Birleşik Kamu-Iştir.

Bu durumdan rahatsızlık duyan sendikalı veya sendikasız tüm çalışanları, örgütlü mücadele için Birleşik Kamu Iş görenleri Sendikaları Konfederasyonu çatısı altında toplanmaya çağırıyoruz.

Konfederasyona bağlı olan Eğitim-Iş sendikası her geçen gün gerçekleşen yeni katılımlarıyla ülke genelinde şube ve temsilcilik sayısını artırmış, gücüne güç katmıştır. Kırklareli ilinde yaptığımız çalışmalarda gördüğümüz sonuçta aynı doğrultudadır. Il temsilciliğimiz şube olma yolunda ilerlerken, Lüleburgaz ilçe temsilciliğine son dönemde eklenen Babaeski ve Vize ilçe temsilcilikleri hızla büyüdüğümüzün göstergesi olmuştur.

Birleşik Kamu-Işin 1. kuruluş yıldönümünde emek mücadelemiz, temel hak ve özgürlüklerimiz için, tüm çalışanları bir kez daha duyarlı olmaya ve katkıda bulunmaya çağırıyoruz. Demokrasi için bu katkıya gereksinme vardır. Haksızlıklardan arınmış bir Türkiye'yi ve dünyayı, tüm insanların ortak çabası gerçekleştirecektir.”