Kapaklı Köyü'nde cami imamının çabaları sonucu bir kütüphane hizmete girdi

Kapaklı Köyü'nde cami imamının çabaları sonucu bir kütüphane hizmete girdi

Ilimiz merkezine bağlı 25 km uzaklıktaki Kapaklı Köyü’nde, köy camisi imamı Kudrettin Karakaş’ın girişimleriyle yaptırılan Köy Kütüphanesi’nin açılışı, dün kalabalık bir heyet eşliğinde gerçekleşti. Saat 15:00’daki açılışa Kırklareli Il Kültür Müdürü Mustafa Akkaya, Il Mahalli Idareler Müdürü Aleaddin Ikican, Il Halk Kütüphanesi Müdürü Hilal Sıcak, Il Müftüsü Isa Saim, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Il Jandarma Komutanlığı’nı temsilen Yzb. Recep Akkaya, Il Kültür Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı Zekeriya Kurtulmuş, Köy Muhtarı Şükrü Kumsar, Kapaklı Köyü Camii imamı Kudrettin Karakaş, AK Parti Il Başkanı Yurdaer Ulus ve çok sayıda köy halkı katıldı.

Saygı duruşu ve Istiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk konuşmayı imam Kudrettin Karakaş yaptı. Bu kütüphane için çok uğraş verdiğini söyleyen Karakaş, açıklamalarında şunları kaydetti:

“Ben buraya geldiğimde hiçbir zaman ezanı bekleyen imamlardan olmadım. Değerli müftümüzün desteğiyle ilk olarak camimiz için birçok şey yaptık. Daha sonra gençler yanıma geldi ve ‘bizim için ne yapabilirsin’ diye bana sordular. O zaman buraya bir kütüphane yapmaya karar verdik. Yer olarakta daha önceden boş olan bu binayı seçtik. Kütüphanemizin yaptırılmasında değerli Alay komutanımız ve Ticaret Borsası Başkanımızın çok büyük desteği oldu. Ayrıca burası için gittiğim her kapıdan destek alarak geri döndüm. Şu anda 1000-1500 kitabımız var. Daha da yolda gelecekler var. Ayrıca bilgisayar desteği de olacak.”

Karakaş’ın ardından Il Kültür Müdürü Mustafa Akkaya’nın konuşmasına sıra geldi. Kütüphaneye emek veren herkesi kutladığını belirterek, 217 kitapta kendilerinin getirdiğini söyleyen Akkaya, kültürün önemine yönelik cümlerlerin yer aldığı konuşmasını, “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” cümlesiyle tamamladı.

Son konuşmayıda Il Müftüsü Isa Saim yaptı. Saim, karşısında çok nitelilki bir kalabalık gördüğünü ifade ederek; “Kapaklı’da muhtar ile imam elele vererek cami ve imam lojmanı için birçok iş yapmışlardır. Son olarakta gösterilen çabalar doğrultusunda bu kütüphane hizmete girmiştir. Burada önemli olan insanların biribiriyle kaynaşmasıdır. O nedenle kütüphane binamızın vereceği hizmetler sadece kitap okuma yeri olarak sınırlı kalmamaktadır.” diyerek açılışın hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelasını Kırklareli Il Halk Kütüphanesi Müdürü Hilal Sıcak’ın kesmesiyle birlikte heyet, kütüphaneyi gezdi ve ayrıntılı incelemelerde bulundu. Program yapılan ikramın ardından sona erdi. Daha sonra heyet, Kırklareli Kütüphanesi’ndeki sergileri gezmek üzere şehir merkezine doğru yola çıktı.