Kapan Camii'nde kadınlara özel yer tahsis edildi

Kapan Camii'nde kadınlara özel yer tahsis edildi

Kırklareli’nde Kapan Camii’nde ilk kez bayanlara özel bir bölüm açılarak bir aydan beri uygulamaya geçti. Kadınların erkeklerle camii girişlerinin aynı olması onlar açısında problem oluşturmakta idi. Yapılan bu uygulama ile birlikte Kapan Camii’nin arka girişinde kadınlara açılan özel bir bölümle bu sorun aşılmış bulunmaktadır.

Uygulamanın 1 ay önce başlamış olduğunu söyleyen Kapan camii yetkilisi kadınlarımızın yoğun ilgisinden memnun kaldığını belirterek, kadınlarımızın bu konuda duyarlı olarak camiiye bütün bayanlarımızı beklediğini de ekledi. Bu uygulamaya katılan bayanlarımız ise bu kutsal mekanda namaz kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ayrıca camide namaz kılmaya gelen bayanlarımızdan biri “Başlatılan bu uygulamayla birlikte sadece erkek vatandaşlarımız camide namaz kılmayacak bizimde bu kutsal yerde ibadetini gerçekleştirme olanağı sağlanmış olduğundan dolayı minnettarız” dedi.

Kapan camii’ne namaz kılmaya gelmek isteyenlere Cuma günleri de dahil olmak üzere bu yerin hergün açık bulunduğunu ve bu kutsal yerde namaz kılmanın huzurlu olduğu bilinmektedir. Ayrıca kadınlarımızın tahsis edilen bu mekandan istedikleri zaman faydalanma imkanı doğmaktadır.

Özellikle Ramazan ayının gelmesine az bir zaman kala böyle bir uygulamanın başlatılmasını bütün camilerimizde de görmeyi istediklerini söyleyen hanımlar, toplu cemaatle kılınan namazın sevabının da büyük olduğunu, uygulamadan bu sebeple çok memmun kaldıklarını söylediler.