Kapıkule'de eroin operasyonu

Kapıkule Sınır Kapısı'nda görevli ödüllü narkotik dedektör köpeği ''Bak''ın da yardımıyla 2 Eylülde yurt dışına çıkış yapmak isteyen bir tırda ele geçirilen 473 kilo 155 gram eroinle ilgili yakalanan 1'i kadın 9 kişi Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Devam eden operasyon kapsamında gözaltına alınan Kayseri Emniyet Müdürlüğünde görevli 1'i polis memuru toplam 2 zanlı ise henüz Edirne'ye getirilmedi.


     Ele geçirilen eroinle ilgili Ankara Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Kayseri Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve KOM Şubesi Müdürlüğü ekiplerince, Kayseri ve Düzce'de yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanan ve Edirne'ye getirilen zanlılar M.A, Z.F, H.S, H.İ.K, M.Ş, M.K, H.K. ve H.K, ile Tır sürücüsü T.S, emniyetteki işlemlerin ardından ''uyuşturucu madde kaçakçılığı'' suçundan Edirne Adliyesine sevk edildi.
     Yetkililer, devam eden operasyon kapsamında yakalanan Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 1'i polis memuru toplam 2 zanlının ise henüz Edirne'ye getirilmediğini belirtti.
     Kayseri'den Almanya'ya gitmek üzere 2 Eylülde Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen T.S. yönetimindeki 38 PL 088 çekici ve 38 PL 089 dorse plakalı tırda narkotik dedektör kepeği ''Bak''ın da katılımıyla kontrol yapılmıştı. Bak'ın tırda yüklü fotokopi makinelerine aşırı tepki vermezi üzerine yapılan aramada, fotokopi makinesi içerisinde karbon kağıdına sarılı ve şeffaf bantla preslenmiş halde 900 paket içinde 473 kilo 155 gram eroin bulunmuştu.
     Kapıkule Sınır Kapısı'nda ele geçirilen 473 kilo 155 gram eroinin, 2007 yılında ele geçirilen 565 kilo eroinden sonra gümrük idaresince tek seferde ortaya çıkarılan ikinci büyük parti olduğu bildirildi. aa