Kar geri döndü

Kırklareli'nde aniden bastıran kar yağışı Kırklarelilileri şaşırttı.

Yurda Trakya bölgesinden giriş yapan soğuk hava dalgası Edirne ve Kırklareli’nde tahmin edildiğinden de fazla etkili oldu. Kırklareli’nde saat 11.30 civarlarında başlayan şiddetli kar yağışı birçok yere ulaşımı etkiledi.

Zincirsiz araçlar salınmadı

“Kar”a hazırlıksız yakalanan vatandaşlar gitmek istedikleri yerlere ulaşmakta güçlük çekti. Kırklareli Merkez İlçenin giriş çıkışları Trafik polisi ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Şehir merkezinden köylere ve ilçelere gitmek isteyen vatandaşların araçlarına zincir takmadan yolculuk yapmasına izin vermedi.

Belediyeden çalışma yok

10 ekip ile gün boyu çalışan Karayolları ise yolların kapanmasını önlemek için gün boyu tuzlama çalışması yaptı. Köy Hizmetleri’nin de yolların kapanmasını önlemek amacıyla çalışmalar yaptı. Fakat bu çalışmalara Kırklareli Belediyesi’nin katkısı olmadığı gözlemlendi.

Kırklareli-Babaeski yolu ulaşıma kapandı

Kırklareli’nden Babaeski istikametine gitmekte olan bir TIR karda kayarak devrildi. Yolda devrilen TIR uzun süre Kırklareli-Babaeski ulaşımını engelledi. Pınarhisar istikametine gitmek isteyen vatandaşlar ise Şeytan Dere Bayırına takıldı. Zincirle dahi zor çıkılan bayıra araçlarını zincirsiz çıkartmaya çalışan sürücüler zor anlar yaşadı.

Lüleburgazlılar karın tadını çıkardı

Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı düştü. Meteorolojiden edindiğimiz bilgilere göre Cumartesi başlayan kar yağışı Salı gününe kadar devam edecek. 16 Şubat Pazartesi günü hava sıcaklığının -5 derece olması bekleniyor.
Yağan yoğun kar yağışı Lüleburgazlıların yıllardır özlemini çektikleri bir tablo oluşturdu. Çoluk çocuk herkes sokaklara döküldü. Özlemler kar altında dolaşarak giderildi ama ekonomik krizle boğuşan halkımız, birde kara kış ile boğuşacak gibi gözüküyor.

Dereköy’de kar kalınlığı 15 cm

Dereköy’de  de durum Kırklareli Merkezden farksızdı. 10 günden bu yana yağan sağanak  yağmurun ardından hava,  soğuyarak yerini “kar” yağışına bıraktı. Dereköy gümrük kapısı ve çevre köylerde hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı devam ederken kar kalınlığı 10 ila 15 Cm’ye ulaştı. Karayolları ekipleri kar temizleme çalışmalarını gün boyu sürdürdü.(ay-gk)