Karaağaç Eski Cami'de ilk Cuma Namazı kılındı

Karaağaç'ta bulunan ve Pazarkule sınır kapısına en yakın Vakıf Eseri olma özelliğini taşıyan Eski Cami'de ilk Cuma namazı kalabalık bir cemaat eşliğinde kılındı.

Onarımını Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yaptırdığı farklı mimarisiyle dikkat çeken Karaağaç Eski Camideki çalışmalar yedi ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Onarımı üstlenen Akka Mimarlık Tic.Ltd.Şti. yetkilisi İlker Erçil, Yunanistan sınırına üç kilometre uzaklıktaki bu vakıf eserini, layık olduğu eski günlerine kavuşturmaktan duydukları sevinci dile getirdi.

Onarım sırasında özellikle Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Karaağaç halkından büyük destek gördüklerini aktaran Erçil, hem Vakıflar yetkililerine hem de Karaağaç halkına şükran duygularını iletti.

Karaağaç Eski Cami’de kılınan ilk Cuma namazının ardından camideki cemaate kısa bir konuşma yapan Edirne Müftüsü Ömer Taşcıoğlu, bu kadar kısa bir süre içerisinde bu vakıf eserinin onarımını gerçekleştiren Vakıflar Genel Müdürlüğüne, Bölge Müdürü Hüseyin Özer nezdinde teşekkürlerini sundu.

Daha sonra söz alan Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer de, Karaağaç’lı vatandaşlara, tarihe sahip çıkmakta gösterdikleri hassasiyetten dolayı minnet duyduklarını söyledi. Hüseyin Özer, Akka Mimarlık firmasına da, bu caminin onarımını öngörülen sürede ve en iyi şekilde yaptıkları için teşekkür etti.

Karaağaç Eski Cami’de yedi ay içerisinde gerçekleştirilen onarım çalışmaları kapsamında, camiye içten ve dıştan güçlendirme çalışmaları, kadınlar mahfeli, mihrap, minber, abdest alma yeri, WC ve çevre düzenleme çalışmaları yapıldı.

Karaağaç’ta bulunan ve Eski Cami ile birlikte Yunanistan sınırına en yakın iki camiden birisi olan Timurtaş Camii de geçtiğimiz Mayıs ayında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarımının yapılmasının ardından ibadete açılmıştı. (mc)