Karabasanlar içinde şampiyonluk kazanan bir takım

Karabasanlar içinde şampiyonluk kazanan bir takım

Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü (KBESK) Başkanı Erol Gökçe, dün gazetemize yapmış olduğu ziyarette hem çarpıcı açıklamalarda bulundu, hem de şu anda Türkiye Bedensel Engelliler Basketbol Genç Milli Takım’da oynayan eski KBESK oyuncusu Davut Çalışkan’ın başarılarından söz etti.

Gökçe Fransa’nın başkenti Paris'te yapılan ve dün saat 19:00’da gerçekleşen Tekerlekli Sandalye Gençler Dünya Şampiyonası’nda milli takım oyuncusu olarak ter döken olan Davut Çalışkan’a başarılar diledi.

Davut bizim gururumuzdur

KBESK’te çizdiği başarılı grafiğin daha fazlasını milli takımda ve Dünya Şampiyonası’nda gösreteceğine inancının tam olduğunu belirren Gökçe, “Davut’un Dünya Şampiyonası’nda olması bizim için büyük bir gururdur. Biz burada onun için elimizden geleni yaptık. Tabii ki kendisi de çok olağanüstü bir gayret ve mükememl bir performans göstererek bu yerlere geldi. Kendisi çok iyi ve yetenekli bir sporcudur. Allah yolunu daima açık etsin” dedi.

Konuşmalarının devamında KBESK’in geçirdiği süreci, geldiği noktayı ve bundan sonrasını değerlendiren Gökçe şunları kaydetti:

Sporda başarı parayla gelmez

“Biz KBESK olarak Trakya’da bir ilki başlattık. Kırklareli’nde maalesef genlerinden spor fışkıran gençlerimiz yönetim zaaflarından dolayı başarılı olamıyorlar. Varolan başarılar Kırklareli’lileri doyurmuyor. Ben çok il gezdim. Türkiye’nin değişik bölgelerinde Trakya insanının genlerinde spor olduğu konuşuluyor. Ancak bu işi bilenlerin yapması gerekli. Yani sporda yöneticiliği, spordan anlayan adamların yapması gerekiyor. Sporda başarı parayla gelmez. Şöyle sıralarsak; önce bilinçli çalışma, en önemli faktör fedakarlık ve en son maddiyat gelmektedir.”

Bu sene Play-Off’larda şampiyon olarak 1. lige çıkan KBESK’in maddi zorluklar içinde bugünlere geldiğini ifade eden Erol Gökçe, para olmadan şampiyon olduklarını ve kulübün şu an hiç borcunun bulunmadığını belirtti.

“Maddi zorluklar da olsa, geldiğimiz noktada başarılı olduğumuza inanıyorum” diyen Gökçe, konuşmalarının devamında şunları söyledi:

Adana Belediye Başkanı’na minnet ve şükranlarımı sunuyorum

“Play-Off’lara giderken bizim elenipte kısa sürede geri döneceğimizi düşünenler oldu. Ama 12 gün orada kaldık ve Adana’dan en son ayrılan takım biz olduk. Ayrıca namağlup şampiyonluğun sahibi de olduk. Federasyon kupasını da aldık. Döndüğümüzde bizi eski Valimiz sayın Hüseyin Avni Coş’tan başka hiç kimse tebrik etmedi. Başarılarımız bazı spor tacirlerini ortaya çıkardı. Maalesef Kırklareli’de insanlar birbirinin başarısını çekemiyor. KBESK olmayan bütçesiyle, deplasmanlar öncesi takım olarak hep kampa girmiştir. Başarı kolay gelmiyor. Başarılarımızdan sonra bunların manevi meyvesini almaya başladık. Mesela bu sene içinde Güney Afrika’ya davet edildik. Tüm masraflar onlara ait olacak. Italya davet ediyor. Hazırlık maçı yapmak istiyor. Ama pasaport paramız yok. KBESK 1. lig mücadelesinde tabir-i caizse aç olarak gitmiş, aç olarak maç oynamış ve aç olarak şampiyon bir şekilde dönmüştür. Rakiplerimiz 5 yıldızlı otellerde kalırken, bizler öğrenci yurtlarının koğuşlarında konakladık. Tabii ki destek görmedik değil. Başta eski Valimiz sayın Hüseyin Avni Coş olmak üzere, Turhan Altıntel’e, Şehir Kulübü Başkanlığı’na, Çorlu’lu Kaptan Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kaptan’a ve Önadım Medya Grubu’na teşekkür ediyoruz. Yine de engellileri bir türlü kabul etmeyen Belediye Başkanımız’a da sezon başında verdiği 250 lt mazot için teşekkür ediyoruz. Ancak bir daha mazotta göremedik. Bakın bu camiada Kırklarelilileri çok seviyorlar. Çok yetenekli çocuklarımız var. Ben ayrıca play-off’larda mücadele ederken, bizlere müsabakalar boyunca araç tahsisinde bulunan ve yakından ilgilenen Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak’a minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Şampiyon olduk. Döndük. Işte bu zorluklar altında mücadele ettik ve her şeye rağmen şampiyon olduk. Kırklareli’nde sağlamların yapamadığı işi biz, engellilerle ve engellere rağmen yaptık. Onlarla başardık. Belediye Başkanımız’la sevincimizi paylaşmak için randevu talep ettik, 3 Haziran’dan bu yana da bekliyoruz.”

Gökçe ziyaretinin sonunda yeni sezonda Adana, Osmaniye, Samsun, Iskenderun, Urfa, Ankara ve Antalya’da maçları olduğunu kaydederken, karabasanlar içinde bundan sonra ne yapacaklarını düşündüğünü dile getirdi.