Karadenizliler Babaeski'de Kemençenin etrafında buluştu

Karadenizliler, Babaeski'de Kemençenin etrafında buluştu. Bu geceye Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş, Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam ve Nihal Sarıçam'ın yanı sıra bazı protokol mensupları da katıldı.

Aydeniz Dereli

Babaeski Tansa Düğün salonunda gerçekleşen geceye Kırklareli AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve eşi Nihal Sarıçam, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş’ un yanı sıra Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Behzat Canbazoğlu, Babaeski İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Sancak ve eşi de katıldı. Bu geceye katılanlar arasında Kırklareli AK Parti Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan, AK Parti Babaeski Belediye Başkan adayı Güray Genç ve meclis üye adaylarının yanı sıra MHP Belediye Başkan adayı Alper Yaprakçı ile birlikte Meclis birinci sıra adaydı Hasan Kunduz ve MHP yetkilileri de hazır bulundu.
Aziz Kapıcıoğlu ve Yusuf Çebi’nin düzenlemiş oldukları bu geceye Karadenizli yerel sanatçıların yanı sıra Trabzon Şalpazarı Horon ekibi katıldı. Gecenin sunuculuğunu yapan Necati Selvitopu geceye güzel esprileri ve fıkralarıyla renk kattı. Henüz dernek bile olmayan bu birlikteliğin dayanışması Karadenizliler adına göz kamaştırıcıydı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Kırklareli Karadeniz Derneği Başkanı Salim Küçük; “Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu guru verici bir tablodur. Bundan sonra bu dayanışmamızın aynı şekilde devam etmesini dilerim dedi.” Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş; “Öncelikle bu geceyi düzenleyen herkese teşekkür ederim. Biz Karadenizlilerin hepsini seviyoruz. Ülkemizin birçok yerinde görev yaptık Karadeniz’de de görev yaptık ülkemizin birliği ve beraberliği için Karadeniz ülkemizin olmazsa olmazlarındandır. Herkese iyi eğlenceler dilerken bu birlik ve beraberliğinizin devamını dilerim” dedi. Bu konuşmanın ardından bir konuşma yapan Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam yapmış olduğu konuşmada “Bu yapılan geceye davet edildiğimiz için çok teşekkür ederim. Ankara’daki yoğun çalışmalarımızı sonlandırıp eşimle birlikte ilk olarak davetinize icap ettik. Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski’de düzenlenen Karadenizliler gecelerine seve seve katılıyorum. Bundan sonraki düzenleyeceğiniz gecelerde de tekrar birlikte olmak dileği ile iyi eğlenceler diliyorum.” dedi. Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir’de geceyi düzenleyenlere teşekkür ederken Babaeski’deki Karadenizlileri de böyle bir geceyi düzenledikleri için kutladı.
Gece Karadeniz havaları, yerel sanatçıların söyledikleri türküler ve tepilen horonlar eşliğinde devam etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde yapılan hediye çekilişinde Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’ a çıkan Kemençe gecenin en güzel sürprizlerinden oldu. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’ un çıkan bu hediyeyi Kırklareli Karadenizliler derneği başkanı Salim Küçük’ e hediye etti. Bu güzel gece çeşitli etkinlikler ve eğlencelerle devam etti.