Karakaş Mahallesi'nin Çeyrek asırlık muhtarı Mehmet El

Karakaş Mahallesi'nin Çeyrek asırlık muhtarı Mehmet El

İlimizin en büyük ve en modern mahallelerinden olan Karakaş Mahallesi’nde 5 dönemdir aralıksız muhtarlık yapmaya devam eden Mehmet El, önümüzdeki yerel seçimlerde de son bir kez daha Karakaş Mahallesi muhtarı olarak devam etmek istediğini belirtti.

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Karakaş Mahallesi’nden 32 sandıktan toplamda 9650 seçmen oy kullanacak. 25 yıllık engin tecrübe ve deneyimli azaları ile cevabı sandığın vereceğini dile getiren Mehmet El ile Karakaş Mahallesi’nin şu ana kadar yapılmış olan projeler ve dertleri üzerine konuştuk.

Karakaş Mahallesi’nde uzun

yıllardır muhtarlık yapıyorsunuz, son 4 yıllık süre içerisinde mahallede ne gibi hizmetler yapıldı?

“Mahallemizde şu ana kadar çok şey değişti ve değişmeye de devam ediyor. Öztürk Bulvarı’nda vatandaşlarımızın oturması için yol kenarı parkları düzenlendi. Inci Dere tarafındaki Eriklice Caddesi ile Sungurbey Caddesi arasındaki toprak olan yollar düzenlenerek, parke taşı döşendi. Eski asfalt olan bir çok sokağımız yeniden ıslah edilerek, yeni asfaltlama yapıldı.

Mahallemizde çok sayıda güzel çalışmalara imza attık. Yapılan herşey ortada ve Karakaş Mahallesi şu anda Kırklareli’nin en modern ve en güzel mahallelerinden birisidir.

“Mahallemizin çözümlenemeyen iki büyük sorunu var”

Karakaş Mahallesi çok eski bir mahalle olduğu için sokaklar da şu anda küçük gelmeye başladı. Bu küçük sokaklarda araç parkı sorunları yaşanıyor. Tabi bu kimsenin suçu değil, ama sonuçta can sıkıyor. Bir diğer sorun ise Inci Dere üzerinde tam teşekküllü bir ıslah çalışmasının yapılmamasıdır. Bu derenin etrafının açık olması çevre kirliliği yaratıyor. Bu da halkımızı kötü yönde rahatsız ediyor.

Bunların dışında mahallemizde başka göze batan bir sorun yok. Inşallah mahallemiz önümüzdeki yıllarda daha da güzelleşecektir.

“Yaptığımız işlerin cevabını sandık verecektir”

Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mahallemiz için bütün isteklerimizi yerine getirdiği için kendisine minnettarız. Yeni seçilecek Belediye Başkanımızın da aynı şekilde mahallemize kol kanat gereceğie inanıyoruz.

Şu anda Karakaş Mahallesi için benim dışımda bir tane de bayan muhtar adayı var. Ona da başarılar diliyorum. Kararı vatandaşlarımız sandık başında verecektir. Nihayetinde yaptığımız işlerin cevabını sandık verecektir. Son bir dönem daha mahalleme hizmet vermek için aday oluyorum. Vatandaşlarımızın da bana rey vereceğine inanıyorum.” Dedi