Karamusul, Devletin bu kadar yöneticiyi ilk kez bir arada gördü

Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, ilçeye bağlı Karamusul köyünde incelemelerde bulundu.

65.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şenol Alpaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ertuğrul Sarıyar, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halit Gülten, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce ve İlçe Tarım Müdürü Hasan Kahraman ile birlikte Karamusul köyünü ziyaret eden Gürsoy, köy kahvesinde erkek ve kadınlar ile sohbet ederek sorunlarını dinledi.
Köylü vatandaşlardan Salim Seret (80), öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek Kaymakam Gürsoy’dan, köylerinde yabancı dil kursu açılmasını, açıldığı takdirde bu kursa kendisinin de katılacağını söyledi.
Kaymakam Gürsoy, bu konuda gerekli araştırmayı yaptıracağını, köylerinde en kısa zamanda İŞKUR işbirliğiyle mefruşat dikim ve konservecilik kursu açılacağını belirtti.
Kaymakam Gürsoy daha sonra, köyde İŞKUR ile Halk Eğitim Merkezi tarafından müştereken açılması planlanan. Mefruşat dikim kursunun açılacağı okul binasında incelemelerde bulundu.
Karamusul köyü muhtarı Remzi Karakaş ilk kez devletin en yüksek kademesinde bulunan yöneticilerini bir arada köylerinde gördüklerinden dolayı müteşekkir olduklarını söyledi. (mc)