Karataş, "Spor Turizmi Ortak Akıl Platformu" seminerine katıldı

Karataş, "Spor Turizmi Ortak Akıl Platformu" seminerine katıldı

Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ata Karataş, geçtiğimiz Cumartesi günü, İstanbul Dedeman Otel’de yapılan "Spor Turizmi Ortak Akıl Platformu" seminerine katıldı.

Gençlik ve Spor’dan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliğiyle 25 Nisan Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenen "Spor Turizmi Ortak Akıl Platformu" toplantısında, ülkemizdeki spor turizminin geliştirilmesine yönelik görüşmeler yapıldı.

Trakya'yı temsilen Kırklareli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ata Karataş ile Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Küçük katıldı.

Söz konusu toplantıda; Spor turizminin tanımlanması, ülkemizde spor turizmine hitap eden sportif branşların incelenmesi, spor turizmine uygun ve potansiyel taşıyan illerin belirlenmesi, spor turizmine uygun tesisleşmenin mevcut durumu ve öneriler, spor turizmine konu olan alanlardaki yasal düzenlemeler, spor turizminde istihdam edilen personelin nitelik ve nicelik bakımından durumları, spor turizmine konu olan alanlardaki tesislerin işleyiş, uygunluk ve standartlar açısından denetlenme mekanizmasının oluşturulması, spor turizmi ile ilgili paydaş kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon ve işbirliğinin oluşturulması gibi konular görüşüldü.