Kasaplararasındaki meyhane haricindeki işletmeler, buradaki düzenden şikayetçi

Kasaplararasındaki meyhane haricindeki işletmeler, buradaki düzenden şikayetçi

Ilimizde ‘Kasaplararası’ olarak bilinen Şükrü Naili Caddesi üzerinde meyhanecilik haricinde; balıkçı, kırtasiye, manav, restaurant, Tekel bayii, kasap gibi işletmelerin yanısıra, buradaki apartmanlarda oturanlar, içkili işletmelerin yarattığı düzenden şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Konuyla ilgili olarak Kırklareli Belediyesi’ne imzalı şikayet dilekçesi de sunan vatandaşlar; içki satışı ve servisi yapan işletmelerin, masalarını kaldırımların üzerine koymaları ve içki servisi yapmaları; bunun yanısıra kahveci esnafının kaldırım üzerine kurduğu masalarda tavla oynatması yüzünden; masaların çok kalabalık olması, aşırı gürültü oluşması ve hoş olmayan bir görüntünün meydana gelmesi sebebiyle, içkisiz işletmelerin bu durumdan olumsuz yönde etkilendiğini ve bu caddeden geçmek zorunda kalarak alışveriş yapmak isteyen özellikle bayan vatandaşların durumdan rahatsız olduklarını beyan ettiler.

Belediyeye durumdan şikayetçi olduklarını belirten ve imzalarını attıkları bir dilekçeyle başvuran işletmeciler, konunun bir an önce yetkililer nezdinde değerlendirilerek, çözüme ulaştırılmasını istediklerini söylediler.

Ramazan olmasından ötürü kamuoyu, alışveriş yaptıklarından dolayı da bayanlar şikayetçi

Kırklareli’nde birçok vatandaşın tepki gösterdiği kasaplararasındaki bu düzensizlik, her geçen gün vatandaşları rahatsız etmeye devam ediyor.

Ramazan olmasına rağmen caddede hoş görüntülerin sergilenmediğini söyleyen vatandaşlar, sigara yasağı nedeniyle dışarıya çıkartılan masalarda, içki içildiğini belirterek; “Tabii ki kimse kimsenin içki içmesine karışamaz. Ancak bu toplumu rahatsız etmeden, topluma saygılı bir şekilde gerçekleştirilmelidir.” dediler.

Bu caddede yer alan ve içki satışıyla hiç bir alakası olmayan dükkanlardan alışveriş yapmaya geldiklerini ve alışverişin yapılması için buraya girmek zorunda kaldıklarını belirten bayanlar ise duruma daha da tepkili.

Bayan vatandaşlar; “Balık, peynir ya da herhangi başka bir şey alacağız. Ama caddenin başına bile girmeye çekiniyoruz. Kaldırımlarda masalar; oyun oynanıyor, içki içiliyor. Böyle olunca da aşırı rahatsız oluyoruz.” dediler.

Şimdi kamuoyu, yetkili mercilerin buraya düzgün işleyen bir kural mekanizması kurarak, sağlam bir yaptırım gücü uygulamasını beklemeye başladı.