Kavakdere'de eller, mahsulün bereketli olması için açıldı

Kavakdere'de eller, mahsulün bereketli olması için açıldı

Yaz mevsiminde daha verimli bir dönem geçirilmesi amacıyla ilimize bağlı köylerde yağmur duaları ardı ardına gerçekleştiriliyor. Bunlardan bir tanesi de Kırklareli merkez ilçe köylerinden Kavakdere'de dün öğle namazına müteakiben yapıldı. Ekilen ürünlerin ve mahsulün bereketli olması amacıyla düzenlenen yağmur duasına katılım yoğun oldu. Mahsullerinin bereketli olması ve topraklarının kuraklıktan uzak kalması için köy halkının her sene gerçekleştirdiği yağmur duası bu yıl da oldukça hareketli geçti.

Kavakdere köy imamı eşliğinde yağmur ve şükür duaları yapıldı.

Kavakdere köy muhtarı Vedat Dengiz, yağmur duası ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Yağmur duasını her sene bu zamanlar gerçekleştiriyoruz ve hiç bir masraftan kaçınmıyoruz. Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde, topraklarımızın daha bereketli olması ve mahsullerimizin daha fazlalaşması için ellerimizi gökyüzüne açıyoruz. Bizimle birlikte daha birçok köyümüzde yağmur duaları gerçekleşiyor. Son yıllarda yaşanan kuraklığın etkilerinin ortadan kalkması için Allah’tan dualarımızı esirgemiyoruz.

Önceki yıllardaki mahsulümüzün bereketini bu yıl da görmek en büyük arzumuz. Kadın, erkek canla başla çalışıp köyümüzü tarım alanın da Trakya’da en iyi yerlere getirmek gayreti içindeyiz. Köy halkının başlıca geçim kaynağı olan tarım da sulama olmazsa ürün verimliliği düşer. Bu amaçla çiftçilerimiz ve köy halkı bereketli bir sene yaşamak ve ürün kalitesinin artması için bu sene de oldukça büyük bir katılımla yağmur duasını yapmak için burada toplandı. Herkesin ortak dileği bir an önce yağmurun yağarak toprağın canlanması. Inşallah yaptığımız dualar kabul olur. Yapılan yağmur duaları aynı zamanda köy halkının birlik ve beraberliğini de kuvvetlendiriyor. Çevre köylerden gelen çiftçilerimiz de bizlere destek veriyorlar. Trakya’da yapılan tarım ile Kırklareli köyleri yıllarca adından söz ettirmeyi amaçlıyor. Bu amaçla bu yağmur duasının gerçekleşmesi için emek sarfeden herkese teşekkürü bir borç bildiğimi de ifade etmek istiyorum.”

Yağmur ve şükür dualarını gerçekleştiren köy halkı daha sonra, köy okulunun bahçesinde hazırlanan yemek ikramında bir araya geldiler.

Kavakdere Şehit Er Tuncay Duman Ilköğretim Okulu’nda katılımcılara verilen yemekle ilgili aşçı Remzi Akdemir ise şunları söyledi; “200 kg pirinç, 180 kg etten yaptığımız pilavları köy halkının ve diğer katılımcıların damak tadına en güzel şekilde hitap edecek bir emekle yaptık. 2000 kişilik yapacağımız pilav servisinde bir o kadar ayran ve helvayı da dualar sonrasında ikram edilmek üzere hazırladık. Önemli olan insanlarımızı biraraya getirerek onlara en iyi hizmeti verip yapılan yağmur ve şükür duaları içinde anlamlı bir gün yaşatmak. Büyük bir titizlikle hazırladığımız ikramları yine aynı özenle konuklarımıza sunacağız. Herkesin yardımı ile bugünü en güzel bir şekilde sonlandırıp Allah’tan yağmur istiyoruz. Dualarımızın kabul olup, en kısa zamanda yağmurun toprağa kavuşmasını diliyoruz.”

Kurulan masalarda verilen ikramlar sonrasında herkesin ortak temennisi yağmurun yağması isteği ile Kavakdere yağmur ve şükür duası son buldu.