Kavaklı Belediye Başkanı Tunç: "İşim daha kolay dedim ama bu dönem çok daha fazla zorlandım"

29 Mart yerel seçimlerinde Kırklareli'nin Kavaklı beldesinde CHP'den ikinci kez belediye başkanlığına seçilen İnci Gönülal Tunç, ''yerel seçimlerinde 5 yıllık hizmetlerimiz var işim daha kolay dedim. Ama gelin görün ki, bu dönem daha çok daha fazla zorlandım. çünkü iktidar partisinin adayı bizi çok zorladı'' dedi.


     Tunç, Kavaklı'yı, 5 yıllık görev süresinde yaptığı hizmetlerle köy görünümünden beldeye çevirdiğini söyledi.
     40 yıldır yapılamayan hizmetleri 5 yıla sığdırdığını anlatan Tunç, 29 mart seçimlerinde ikinci kez belediye başkanlığına seçildiğini belirtti.
     Tunç, şöyle devam etti:
     ''2004 yılında aday olurken işim çok zor dedim. Çok mücadele ettim. Çünkü, beldemiz sağ ağırlıklı bir beldedir. Çalışarak, mücadele vererek beldemize hem bir kadın belediye başkanını, hem de Cumhuriyet Halk Partisini sevdirerek belediye başkanlığını kazandık.
     Ancak, bu seçimde işimin daha kolay olduğunu düşündüm. 5 yıllık hizmetim var, işim daha kolay dedim.
     Ama gelin görün ki, bu dönem daha çok daha fazla zorlandım. Yaptığımız hizmetlerde para etmedi. Çok çetin bir seçim oldu. İktidar Partinin adayı bizi çok zorladı. Maddi, manevi bizden üstündüler. Buna rağmen bizim kalbimizin temizliği yüreğimizin güzelliği seçildi.
     2004'de 613 oy almıştım. Bu döneme göre oylarımızı 350 arttırdım. İktidar partisi adayını 76 oyla geçtim.''
    
     *Kadınlarla el ele verdik
    
     Kadınlarla ele ele, omuz omuza vererek gece gündüz demeden çalıştığını anlatan Tunç, kadınların büyük yardımıyla belediye başkanlığına seçildiğini ifade etti.
     Kadınların siyasetteki yerlerinin az olduğunu vurgulayan Tunç, şöyle devam etti:
     ''Bana kadının siyasette yeri yok gibi geliyor. TBMM'de 550 milletvekili var bunlardan 50'si kadın. 2004 yerel seçimlerinde Türkiye genelinde 18 kadın belediye başkanı vardı. Bu yıl 4 tane arttırarak 22 belediye başkanı kadın oldu. Bana göre çok az. Benim bölgemde kadınlar benle birlikte siyasete adım attı. Seçim bürolarımızda erkelerden fazla kadınlar var. Bu da demek ki kadınlar siyasete atıldı.
     Ben bir kadın belediye başkanı olarak, siyasetin kadınlar tarafından da yapılabileceğini hatta daha fazlasını halkıma gösterdim, göstermeye de devam edeceğim. Geçen yıl daha az kadın katılımı vardı. Bu yıl ise çok sayıda kadın vardı. Biz burada kadınlarla ile birlikte seçildik. Kadınlarımızla el ele verdik başarılı olduk.''
    
     * Kadınlara yönelik hizmetler
    
     Kadınlara yönelik, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak hareket ederek, dikiş, nakış gibi eğitim ve meslek kurslarının yanı sıra Sağlık İl Müdürlüğü işbirliği ile de sağlık konularında eğitici bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğini anlatan Tunç, ''Bunların dışında beldemizde, kadınlarımıza yönelik, spor yapmalarını sağlamak için spor kompleksi, yürüyüş parkları yapıldı. Kadınlarımız, belli bir saatte yürüyüş ve spor yapabiliyorlar'' dedi.
    
    * Projeler    
     Çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:
     ''En önemli projemiz ise Kırklareli'nde buraya akan İnci deresinin ıslahı yapılacak. Arıtma tesisleri kurularak deremiz pırıl pırıl akacak. Etrafını piknik alanları yapılabileceği gibi ağaçlandıracağız. Her ne kadar muhalefet parti belediye başkanı da olsak, Bakanlıkta bu projeye destek vereceğini düşünüyorum. Gençlerimize yönelik olarak ta spor kompleksimize kapalı halı saha yapacağız. Ayrıca, beldede parke taş, ıslah çalışmaları, asfalt çalışmalarına ağırlık vereceğiz.''