Kavaklı Korusu Kültür ve Spor Merkezi olacak

Kavaklı Korusu Kültür ve Spor Merkezi olacak

Kırklareli Kent Konseyi, daha önceleri mülteci yerleşim birimi olarak kullanılan, ancak durumun sona ermesiyle birlikte boş durumda olan Kavaklı Korusu’nun spor ve kültür merkezi olarak değerlendirilmesini istiyor. Kent Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, konuya yönelik olarak şu cümlelere yer verildi:

“Son Kent Konseyi Genel Kurulunda seçilen Yürütme Kurulu ilk önerisini, Kavaklı Korusu’nun ulusal anlamda “Çok Amaçlı Gençlik Spor Eğitim ve Kültür Merkezi” olarak düzenlenmesini önerdi. Kamuoyuna ve kamu yönetimlerine yapılan öneri, mülteci hareketlerinin son bulması nedeniyle işlevsiz kalan Kavaklı Korusu’nun gençlik ve spor alanında ulusal ve uluslararası alanda kullanılması amacını taşıyor.

Belediye Meclis ve Yürütme Kurulu Başkanı Adem Sevim başkanlığındaki toplantıya; Yürütme Kurulu eş başkanı Erdoğan Kantürer, Burak Özşahin, Nurettin Sucu, Mustafa Ovarda ve Erol Özkan katıldı.   

Erdoğan Kantürer tarafından hazırlanan öneriler raporunu görüşen Kırklareli Kent Konseyi Yürütme Kurulu, aşağıdaki değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaşmayı uygun gördü:

“Yürütme Kurulumuz, önceki Valilerimizden I. Kemal Önal ve Ali Serindağ tarafından Başbakanlık makamına iki kez önerilen “Ulusal ve Uluslararası Kırklareli Gençlik ve Izcilik Kamplar ve Spor Aktiviteleri Merkezi” önerisinin yeniden gündeme getirilerek hayata geçirilmesinin ilimize büyük yararlar sağlayacağı düşüncesindedir. 1997 ve 2003 yıllarında Başbakanlığa yapılan ve o sıralar sürmekte olan mülteci hareketleri nedeniyle gerçekleşemeyen bu önerilerin günümüzde yaşama geçirilmesi için tüm koşulların uygun olduğunu ve bu oluşumun Kırklareli’nde acil ve büyük bir boşluğu dolduracağı Yürütme Kurulumuzun önde gelen saptamasıdır.

Orman Bakanlığı’nca 49 yıllığına Kırklareli Il Özel Idaresine devredilmiş bulunan ve 399 dekar büyüklüğünde olan Kavaklı’daki Gazi Osman Paşa Göçmen Misafirhanesi, Türk Gençliğine ve sporuna yapılacak her türlü spor tesisi ile hizmet verebilecek ve de ülkemizde eksikliği hissedilen bu tür Kamp Eğitim Merkezleri açısından önemli bir boşluğu da giderecektir.

Konunun önemi nedeniyle önerilerimizi gereği için, Kırklareli Il Genel Meclisi ile yeni valimizin ve Kırklareli Belediye Meclisi ile Belediye Başkanımızın değerlendirmesine ve Sivil Toplum Örgütleri ile kamuoyunun dikkatine sunarız.”

Büyük ilgi ile karşılanan Ulusal ve Uluslararası Kırklareli Gençlik ve Izcilik Kamplar ve Spor Aktiviteleri Merkezi önerisi konusunda Kent Konseyi Yürütmesinin Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bu önemli öneriyi geliştirme toplantıları düzenleyeceği öğrenildi.”