"Kavaklı'yı Kültür ve Ticaret Merkezi Yapacağım"

Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Kavaklı Belediye Başkan Adayı olan Makine Mühendisi Mustafa Terekli Başkan olması halinde yapacağı icraatları açıklamaya başladı.

Tüm Türkiye’yi olduğu gibi Kırklareli’ni de 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçim heyecanı yavaş yavaş sarmaya başladı. Seçimlere 1,5 ay kadar bir süre kala bulundukları yerlerden Belediye Başkan Adayı olarak gösterilenler yapacağı icraatları açıklıyorlar.
Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Kırklareli merkez ilçeye bağlı kavaklı Beldesi Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Makine Mühendisi Mustafa Terekli Başkan seçilmesi halinde Kavaklı’yı Kültür ve Ticaret Merkezi haline getireceğini belirterek şunları kaydetti:
“Günümüzde belediyecilik anlayışı tamamen değişmek zorundadır. Belediyecilik o yerin sadece yol, çöp vs. sorunlarının dışında kentin geleceğini planlamaktır.
Kent nasıl ve ne tarafa doğru büyüyecek? Halkın geçim kaynakları neler olmalı?  Gelecekte artacak olan nüfusa kentin alt yapısı yeterli olacak mı? İçilebilir su kaynakları yeterli olacak mı? Yeni su kaynakları ve arıtma tesisleri nerelerde ve nasıl kurulmalı?  Kavaklı sanayi mi yoksa ticaret merkezi mi olmalı? Yetişmekte olan genç neslin eğitim ve iş ihtiyaçları nasıl karşılanacak? Evlerindeki ev hanımlarımız aile bütçesine nasıl katkıda bulunabilir?
Kavaklı’nın işte tüm bu ve buna benzer soruları çözümleyecek Belediye Başkanı’na ihtiyacı vardır. Halkımız görevi bana verdiği takdirde yapacaklarımdan bazılarını kısaca şöyle sıralayabilirim:
1- Kentin su, kanalizasyon, doğalgaz, elektrik, telefon ve atık su arıtma tesislerini gibi alt yapısı gelecek için planlanarak yeniden inşasına başlanacak.
2- Beldemizde lise bulunmamaktadır. Çocuklarımız lise tahsili için Kırklareli’ne gitmekte gidiş ve gelişleri sorun olmaktadır. Maalesef birçok evladımız denetimden uzak olduğundan dolayı okul yerine burada bulunan internet cafe gibi yerlerde vakit öldürmekte ve yanlış arkadaşlıklar yüzünden eğitimine son vermektedir.
Bizim çocuklarımız da en az büyük kentlerde yaşayan çocuklar kadar zeki ve onların çocukları kadar da kıymetlidir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları onlarında doktor, mühendis, hâkim olmaları en tabi haklarıdır. Bu bakımdan beldemizde en kısa zamanda Anadolu Lisesi kurulması için gerekli girişimlerde bulunulacak ve Belediye önderliğinde öğrencilerimize parasız kurslar verilmesi sağlanacaktır.
3- Çocuklarımız için açılacak olan gençlik ve eğitim merkezinde çocuklarımıza folklor, güreş, futbol, satranç, bilgisayar eğitimi uzman kişiler tarafından verilerek birbirleriyle kaynaşmaları ve topluma yararlı insanlar olarak kazandırılmaları sağlanacaktır. Yaz tatillerinde gençlik kampları açılarak sosyal ve kültürel yönden eğitimleri sağlanacaktır
4- Halkımızın üretmiş olduğu meyve, sebze, süt ve süt ürünleri belediyenin önderliğinde kurulacak olan satış mağazalarında satışa sunulacak, üreticimiz pazarlama sorunu yaşamayacaktır. Bu ürünlerin muhafazası için gerekli soğuk hava deposu kurularak civardaki üreticilere de cevap verecek ve beldemize gelir getirecektir.
5- Hızlı tren kasabamıza gelecek ve Bulgaristan ile yapılacak olan demiryolu taşımacılığının merkezi Kavaklı olacaktır. Burada yapılacak olan alışveriş merkezleri teşvik edilecek ve buranın ticaret merkezi olması sağlanacaktır.
6- Ev hanımlarımıza evlerinde yapabilecekleri işleri öğretecek beceri kursları açılacak ve üretmiş oldukları el işleri belediye önderliğinde kurulacak olan mağazalarda satışa sunulacak ve aile bütçesine katkı sağlanacaktır.
7-Beldemize ailece gezilecek b ir yer bulunmamaktadır. Bu eksikliği gidermek için bir bulvar yolu ve yanında bisiklet yolu yapılacaktır. Bu yolun sonunda çocukların eğleneceği park ve ailelerin oturup sohbet edecekleri dinlence ve eğlence merkezi yapılacak ailelerin bir birleri ile kaynaşmaları sağlanacaktır.
8- Belde topraklarına sahip çıkılacak, köy merası ve hazine arazilerinin önce belde halkının istifadesine sunulmasına olanak sağlanacaktır. Yapılan yanlışlıklar düzeltilecektir.” (s)