Kayalı Köyü hanımlarının, sinema keyfi

Kayalı Köyü hanımlarının, sinema keyfi

Kırklareli Demokratik Kadın Platformu üyelerince 10 yılı aşkın süredir gerçekleştirilen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kutlamaları 28 Şubat tarihinde start aldı. Kayalı Köyü kadınlarını ziyaret ederek başlayan kutlama çerçevesinde, Kayalı Köyü kadınlarına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemi hakkında bilgiler verilerek, kadınların sorunları dinlendi.

Bu kapsamda geçtiğimiz Perşembe akşamı Kayalı Köyü Kadınları, Kırklareli Belediyesi ve Cine-Plaza’nın da büyük katkıları ile “Umut” isimli Türk filmine gittiler. Geçen yıl da Yündalan Köyü kadınlarına düzenledikleri etkinlikleri bu kez, Kırklareli Demokratik Kadın Platformu’nun düzenlediği bu güzel etkinliğe 180 katılımcı iştirak etti.

Saat 19.30 seansında filmi keyifle izleyen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü güzel bir sanat aktivitesi ile kutlamış oldular.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Murat Aslan’ın üstlendiği filmin konusu kısaca şöyle; “Yurtdışında hapis yatan Yılmaz, köyüne döndüğünde yuvası paramparça olmuş, bebekliğinden beri görmediği altı yaşındaki oğlu Umut kendisine yabancılaşmıştır. Yılmaz, bu kez oğlunu tümüyle yitirme tehlikesiyle karşı karşıya gelir. Umut’u kurtarmak için kendini bir can pazarlığının içinde bulur. Karşısına çıkan bir teklif, onu en kritik kararla yüz yüze getiririr. Şimdi yüreğini ortaya koyup karşılığında oğluna geleceğin yolunu açabilecektir.”