"Kayaspor'un amacı profesyonel takımlara futbolcu yetiştirmektir"

* Kırklareli'nin köklü Futbol Kulüplerinden olan Kayaspor Kulübü'nün Teknik Direktörü Özay Balcı, amaçlarının puantaj bakımından başarı almaktan çok sporcularını profesyonel takımlara göndermek olduğunu dile getiriyor.

HABER MERKEZİ
Kayaspor Kırklareli’nin en köklü Futbol Kulübü olma özelliğini Başkan Cemal Berber’in üstün gayret ve çalışmaları ile devam ettiriyor. Kulübün Teknik Direktörü Özay Balcı Kulüp olarak amaçlarının puantaj bakımından alınacak olan Şampiyonluklar ve başarılardan çok bu kulüpten yetişen futbolcuların profesyonel bir kulüpte top koşturmaları olduğunu belirtti.
Kendisinin futbol oynadığı zamanda Trakya’dan 12-13 takımın profesyonel ligte oynadığını belirten Balcı, şimdi bu sayının 2 takım ile sınırlı kalmasına üzüldüğünü belirterek yapılan çalışmalarla ilgili olarak şunları kaydetti:
“Kayaspor Yaz Okulumuz 1 Haziran 2009 tarihinden itibaren çalışmalarına başladı. Okulların açılacağı 20 Eylül 2009 tarihine kadar da çalışmalarına devam edecek. Daha sonra da çalışmalarımıza Kış Okulu olarak devam etmek istiyoruz. Şu an 75 civarında öğrencimiz bulunuyor. İki grup halinde çalışıyoruz. Bir grubumuz Pazartesi, Çarşamba, Cuma günü, bir grubumuzda Salı, Perşembe, Cumartesi günü çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarımızı Anadolu Lisesi’nin bahçesinde yapıyoruz. Bizlere bu konuda büyük destekleri olan Okul Müdürümüz Nusret Candeğir’e de buradan teşekkür etmek istiyorum.
Kulüpq Başkanımız cemal Berber’in çok çok büyük gayretleri ile bu kulüp bugünlere geldi. Çalışmalarımızı benimle birlikte Antrenörümüz Abdullah Dalkıran yürütüyor. Şu an için çalışmalarımız gerçekten çok iyi gidiyor. Antrenmanlara gerek futbolcularımızın ve gerekse velilerinin katılarak bizlerin yanında olmaları da bizleri son derece memnun ediyor. Bu arada Edirne’de yapılan bir turnuvaya da katıldık. 12 takımın yer aldığı bu turnuvada 3’ncü olduk. Bu da bizim için büyük bir deneyim oldu. Edirne’yi kendilerine gezdirdik ve maçlara katıldık. Onlar içinde değişik bir etkinlik oldu.
Kulüp olarak Yaz Okulları’na ve altyapılara çok büyük önem veriyoruz. Çünkü bu önemin karşılığını almaya başladık. Şu an Çanakkale Dardanel’e verdiğimiz bir tanede kalecimiz bulunmakta. 1994 doğumlu Kıvanç Küçükkarış önümüzdeki hafta Çanakkale Dardanel ile çalışmalarına başlayacak. Orada seneye U-16 Takımı’nda oynamaya başlayacak. Şu an bir oyuncumuzun da Sarıyer Kulübü ile temaslarını sürdürüyoruz. Eğer bu temaslar olumlu sonuçlanırsa önümüzdeki hafta bu oyuncumuzu da oraya vereceğiz. Şu anki altyapımızda gidecek konumda bulunan 7-8 oyuncumuz daha var. Bunlarında önümüzdeki ve bir sonraki yıllarda bir yerlere gideceğini düşünüyorum. 
Biz dediğim gibi Yaz Okulları’na ve altyapıya çok önem veriyoruz. Geçen sene yaş ortalaması 16-17 olan bir takım ile Süper Amatör Ligi’ni kaçırdık. Bizlere burada en büyük desteği veren sporcu velilerimizdir. Her yapılan çalışmamaız velilerde çocukları ile birlikte katılıyorlar. Yaptığımız çalışmalmır yakından takip ediyorlar.  Cemal Yapak, Levent Ceylan, Nusret Viral, Zeki Dal, Necdet Yılmaz, Kadir Olur, Kadir Küçükkaya, Yüksel Kahyaoğlu, İlhan Aydemir, Ömer Aktaş ve Aydın Kocadağ’dan oluşan bir Altyapı Kurulumuz bulunuyor. Bu kurulda bulunanlar bizlere her türlü desteği sağlıyorlar. Bu bize hem güç veriyor hem de bazı ihtiyaçlarımızın karşılanması konusunda bizim bütün her şeyimizi belirlemiş oluyor.
Benim bu yıl Kayaspor’da 5’nci yılım bitiyor. Burada göreve başladığımdan beri benim amacım puantaj anlamında sportif başarılar elde etmekten çok bu takımdan bir yerlere oyuncu yollayabilmekti. Çünkü Trakya’da şu anda profesyonel anlamda Lüleburgazspor ile Çerkezköy Belediyespor mevcut bulunuyor. Benim Kırklarelispor’da oynadığım dönemlerde yaklaşık 12-13 tane profesyonel takım bulunuyordu. Bu oyuncuları burada Şampiyon yapmak ve sadece günü kurtarmak için çalıştırırsak hiçbir yere varamayız. 
Amacımız buradaki yetenekli oyuncuları profesyonel takımların altyapılarına yollayabilmektir. Şu an Kırklarelili olup Süper Lig’de oynayan İlkem, Eyüpspor’da oynayan Murat, Alibeyköy’de oynayan Kaleci Serkan vardır. Demek ki Kırklareli’nde bu konuda kötü bir potansiyel yok. Ama bu potansiyeli harekete geçirecek birimler gerekiyor. Bu birimlerde kim, ilkönce yöneticilerin bu işe çok fazla sahip çıkması gerekiyor. Spora destek diyoruz. Bu konuda  Sayın Valimizin, Belediye Başkanımızın, daire müdürlerimizin bu konuda bizlere biraz daha yardımcı olmaları gerektiğini düşünüyorum. Burada 80’ne yakın çocuğumuzu spor yaptırmanın yanında kötü alışkanlıklardan da uzaklaştırmış oluyoruz. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz.”
Altyapı Kurulu’nda yer alan Cemal Yapak’ta Kulüpte futbol oynayan çocukların önümüzdeki yıllarda bunun karşılığını mutlaka göreceğini belirterek şunları kaydetti:
“Kayaspor kulübümüz Başkan Cemal Berber’in büyük gayretleri ile bugünlere kadar gelmiştir. Bizim Altyapı Kurulu olarak görevimiz gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spor ile iç içe bir hayat geçirmelerini sağlamaktır. Bu konuda Teknik Direktörümüz Özay Balcı ile Antrenörümüz Abdullah Dalkıran özverili çalışmaları ile çocuklarımızın her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenerek onları geleceğe hazırlıyorlar. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür etmek isterim. Şu anda çalışmalarımızı yürüttüğümüz Anadolu Lisesi bahçesinin her türlü imkanını bizlere açan Okul Müdürümüz Nusret Candeğir’e de tüm velilerimiz ve Altyapı Kurulu olarak da teşekkür ederiz.
Bizim amacımız çocuklarımızın spor ile uğraşırken yetenekleri ile de bir yerlere gelmelerini sağlamaktır. Amacımız onların bu sayede iyi bir birey, dürüst bir sporcu olmalarını sağlarken, bunun yanında iyi bir gözlemci, iyi bir hakem, iyi bir antrenör olmalarını da temin etmektir. Bunun içinde elimizden gelen her türlü imkanı onlar için sunuyoruz. Çalışmalarımız ile ilgili bugüne kadar hep olumlu tepkiler ve yardımlar aldık. İnşallah bundan sonra da bu yardımlar devam eder. Burada kulübümüzün puantaj bakımından başarı almasından önce, burada top koşturan sporcularımızın profesyonel bir takıma gitmesini temin etmek ilk amacımızdır. Bunun içinde vargücümüz ile çalışıyoruz.” (s)