Kayaspor Yaz Okulu törenle açıldı

30 yıldan bu yana Kırklareli Futbol'una hizmet eden Kayaspor Kulübü Yaz Okulu faaliyetlerini düzenlediği törenle başlattı.

Kırklareli Futbolu’na 1979 yılından bu yana hizmet veren Kayaspor Kulübü, bu yıl 30. Kuruluş yılını kutluyor. Her sene olduğu gibi bu senede Yaz Okulu faaliyetleri düzenleyen Kayaspor, 06 Haziran 2009 Cumartesi günü saat 11.00’de Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak başlattı.
Burada düzenlenen çelenk sunma törenine; Kayaspor antrenörü Özay Balcı, Antrenör Yardımcısı Abdullah Dalkıran, Altyapı Kurulu Üyeleri, Yaz Spor Okulu öğrencileri ve veliler katıldı. Balcı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Saygı Duruşu’nda bulunuldu.
Kayaspor Antrenörü Özay Balcı, Kırklareli’nde futbol konusunda yetenekli gençlerin bulunduğunu ve ilgillerin bunlara sahip çıkması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
“15-20 gündür devam eden Yaz Okulu çalışmalarımız bugün tam anlamı ile başlamış bulunmaktadır. Şu anda burada yaklaşık 60 civarında öğrencimiz bulunuyor. SBS’ye katılanlarla birlikte toplam 90 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. U-13 Ligi’nde grubu lider bitirerek çeyrek final maçı yapacağız. Altyapıya verdiğimiz önemin meyvelerini toplamaya başladık. Şu an iki tane Çanakkale Dardanelspor’da, bir tanede Etimesgut Şekerspor’da oyuncumuz bulunmaktadır. Şu an sezon sonunda yine yollayacağımız oyuncularımız var.
Her yıl düzenlediğimiz Yaz Okulumuza bu yıl katılım daha fazla oldu. Bu da bizim son zamanlarda gerçekten çok başarılı olmamızın ve altyapıya önem vermemizin bir göstergesidir. Ben inanıyorum ki okullar kapandığı zaman bu sayımız 100’ü çok rahat bir şekilde geçecektir. Bu arada bize destek olan sponsorlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Ayrıca her zaman bizim yanımızda olan Altyapı Kurulu’ndaki arkadaşlarımıza da sonsuz teşekkür ediyorum.
Kayaspor 1979 yılında kurulmuş köklü bir spor kulübümüzdür. Bu yıl da 30. yaşını kutluyor. Bende burada 5 yıldan beridir görev yapıyorum. Özellikle altyapı kategorilerinde çok iyiyiz. Bütün kategorilerde play-off oynadık buda bizim için çok sevindirici bir olay. Ama U-13’te çok iddialıyız. Bu zamana kadar mağlubiyetimiz yok. 8 maçımızın 8’ini kazanarak Grup Lideri olduk. Play-off oynamaya hak kazandık.
Kırklareli’nde olan potansiyeli harekete geçirecek birimler yok. Bizim Şampiyonluktan çok bizim buradan oyuncu yollamaktır. Geçen hafta Fatih Topçu diye bir oyuncumuz Dereağzı’nda Fenerbahçe ile 6 gün antrenmanlara çıktı. Bu bizim için çok önemli bir gelişmeydi. Sezon bitiminde yine Süper Lig takımları ile idmana çıkacak oyuncularımız olacak. Bizim kulübümüzün en büyük amacı diğer profesyonel takımlara oyuncu yollayabilmektir. Yoksa burada sadece Şampiyon olmak bizlere çok fazla bir şey vermiyor. Ama ikisini bir arada yaşarsak o zaten mükemmel bir olay olacaktır. 
Kırklareli’ndeki tüm Daire Müdürlerimizin, Belediye Başkanımızın, Sayın Valimizin de bu gençlere biraz daha fazla imkan sağlamalarıdır. Çünkü kötü alışkanlıklardan uzaklaşmanın en güzel yolu spor yapmaktır. Bu imkanı da sağlayacak olanlarda onlardır. Bu konuda her zaman yetkililerimizden yardım bekliyoruz. Bizlerde çalıştırıcılar olarak elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Okulumzda aidat olarak 25 TL ücret alıyoruz. Okulumuz okulların açılacağı Eylül ayına kadar devam edecek.” (s)